Demonstrație coptă împotriva “re-cununării” hotărâte de instanță

17 Iunie 2010 08:12 Ortodoxia în lume

Sute de copți din Egipt s-au adunat miercuri, 9 iunie 2010, la Cairo, pentru a-și sprijini Biserica.

Sute de copți din Egipt s-au adunat miercuri, 9 iunie 2010, la Cairo, pentru a-și sprijini Biserica, în acțiunea de respingere a unei hotărâri prin care se permite re-cununarea persoanelor divorțate.
Credincioșii s-au adunat în fața Catedralei San Marco, arborând bannere cu imaginea liderului lor, Patriarhul Shenouda al III-lea, cu înverșunare puternică, împotriva deciziei Înaltei Curți Administrative.

"Ne opunem re-cununării; urmăm învățăturile Bibliei", se putea citi pe unul dintre bannere, în timp ce pe altul scria: "Ne sprijinim Patriarhul, respingând hotărârea care se opune învățăturii creștine".

Într-o predică, Shenouda al III-lea a declarat din nou miercuri, 9 iunie 2010, că el "nu va accepta nimic care se opune Bibliei", reiterând faptul că re-cununarea este permisă doar în cazul divorțului cauzat de adulter.

Înalta Curte Administrativă Egipteană a hotărât la sfărșitul lunii mai 2010 că Biserica Ortodoxă Coptă trebuie să autorizeze recăsătorirea unui credincios divorțat, într-un caz în care Patriarhul refuzase să facă acest lucru.

Egiptul, în marea sa majoritate musulman, numără între 6 și 10% copți, sau creștini egipteni. Căsătoria civilă nu este recunoscută în Egipt dacă nu este însoțită de o căsătorie religioasă. ( KSLCatalin)

Citește alte articole despre: patriarh, credincios, divorț, manifestare

Ultimele din categorie