Liturghie panortodoxă la Melbourne

9 August 2014 19:48 Ortodoxia în lume

În 19 iulie, cu binecuvântarea Adunării Episcopilor Canonici ai Australiei şi Oceaniei, a avut loc o Sfântă Liturghie pentru comemorarea soldaţilor ortodocşi ai Australiei căzuţi în timpul Primului Război Mondial.

Această Sfântă Liturghie a fost celebrată în biserica Mănăstirii ortodoxe “Axion Estin”, dedicată icoanei făcătoare de minuni cu acelaşi nume, la Melbourne.

La Sfânta Liturghie au participat clerici şi credincioşi din Bisericile locale ortodoxe: Patriarhia Constantinopolului, Patriarhia Rusiei, Patriarhia României, Patriarhia Serbiei, Patriarhia Antiohiei etc. Slujba a fost prezidată de episcopi din Bisericile greacă, sârbă şi română şi a fost celebrată în toate limbile celor prezenţi, precum şi în engleză, limba oficială a Australiei.

Credincioşi, vizibil emoţionaţi, au participat şi la o agapă frăţească, îmbrăcaţi în costume naţionale, împreună cu o mulţime de copii.

“Este una dintre tradiţiile pe care sperăm să le păstrăm pentru noile generaţii”, a spus Înaltpreasfinţitul Ezechiel, Episcop de Melbourne din cadrul Patriarhiei Ecumenice.

Apoi, credincioşii au depus coroane de flori la monumentul soldaţilor căzuţi pentru libertate, instalat în grădina mănăstirii, şi s-au rostit alocuţiuni care au subliniat sacrificiul eroic al soldaţilor pentru libertatea semenilor lor.

Ultimele din categorie