Manifestări prilejuite de aniversarea a 1000 de ani de la construirea Catedralei georgiene Svetitskhoveli

21 Februarie 2011 16:38 Ortodoxia în lume

Patriarhia Georgiei aniversează anul acesta 1000 de ani de la construirea Catedralei Svetitskhoveli. Lăcașul este situat în orașul Mtketa din apropierea capitalei Georgiei, Tbilisi.

Patriarhia Georgiei aniversează anul acesta 1000 de ani de la construirea Catedralei Svetitskhoveli. Lăcașul este situat în orașul Mtketa din apropierea capitalei Georgiei, Tbilisi. Biserica Ortodoxă a Georgiei susține că acest lacaș a fost construit pe locul unei biserici datată din secolul IV.

Cu acest prilej Patriarhia Georgiei organizează, în perioada 11 – 15 octombrie 2010, o serie de manifestări pentru marcarea acestui important eveniment din viața Bisericii Ortodoxe a Georgiei.

Mâine, 12 octombrie va avea loc o conferință dedicată acestui eveniment la biblioteca „Ilia Chavchavadze“ din cadrul Parlamentului Georgiei, iar joi, 14 octombrie, va fi oficiată Sfânta Liturghie în catedrala Svetitskhoveli, începând cu ora 10:00.


La aceste manifestări, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, conform unei informatii transmise de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.
(Teo-CHristian)

Citește alte articole despre: biserică, aniversare, catedrală, Georgia

Ultimele din categorie