Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat Preafericitului Părinte Kiril

21 Februarie 2011 16:38 Ortodoxia în lume

Mesajul de condoleanțe al PF Daniel adresat PF Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, pentru familiile celor uciși în atentatul comis în incinta Aeroportului Internațional Domodedo.
 

Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, pentru familiile celor uciși în atentatul comis în incinta Aeroportului Internațional Domodedo.

În urma atentatului comis în după-amiaza zilei de luni, 24 ianuarie 2011, în incinta Aeroportului Internațional Domodedovo, din Moscova, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, următorul mesaj de condoleanțe:

Preafericirii Sale,
Preafericitului Părinte KIRIL,
Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii

Preafericirea Voastră,

Am aflat cu durere despre atentatul comis în după-amiaza zilei de luni, 24 ianuarie 2011, în incinta Aeroportului Internațional Domodedovo, din Moscova, care a cauzat moartea a 35 de oameni și rănirea altora, în număr de peste 160.

În numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, adresăm condoleanțe familiilor celor uciși, care suferă în urma acțiunilor iresponsabile ale teroriștilor, și nădăjduim că toți cei răniți își vor recăpăta, cât mai curând, sănătatea deplină.

Sperăm ca astfel de acțiuni îndreptate împotriva vieții unor persoane nevinovate nu se vor repeta, iar duhul păcii și al bunei conviețuiri între popoare și credincioși care mărturisesc credințe religioase diferite va triumfa, spre binele tuturor oamenilor.

Сu aleasă prețuire și dragoste întru Hristos Domnul,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
 

Citește alte articole despre: patriarh, creștin, atac, condoleanțe, terorist

Ultimele din categorie