Ortodocşii americani au participat la “Marşul Vieţii” din Washington

26 Ianuarie 2012 19:47 Ortodoxia în lume

Marşul a fost filmat şi difuzat în direct de “Eternal Word Television Network” (EWTN) şi a avut o audienţă uriaşă în Statele Unite.

Preafericitul Mitropolit Jonah al Bisericii Ortodoxe din America (Orthodox Church of America - OCA), Preasfinţiţii Tihon de Philadelphia şi Pennsylvania de Est, Melchisedek de Pittsburg şi Pennsylvania de Vest, Mihail de New York şi New Jersey, Matei de Chicago şi Midwest au fost în fruntea a sute de clerici şi credincioşi ortodocşi în cel de-al 39-lea “Marş al Vieţii” desfăşurat în Washington, 23 ianuarie 2012.

Conform Pr. John Kowalczyk, activist pro-viaţă şi cofondator al prezenţei ortodoxe la această întâlnire anuală, a spus că în acest an participarea ortodoxă a fost cea mai consistentă în istoria “Marşului Vieţii”.

Mitropolitul Jonah a vorbit la începutul marşului şi a săvârşit o slujbă religioasă. La fiecare cerere în sprijinul vieţii, miile de oameni adunaţi la marş au răspuns în cor: “Lord, have mercy” (“Doamne, miluieşte”). Participanţii la marş au mers apoi pe Bulevardul Constituţiei, către Curtea Supremă a Statelor Unite, unde a fost celebrat un memorial pentru victimele avorturilor.  

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://oca.org

Ultimele din categorie