Patriarhul Kirill al Moscovei intenționează să viziteze Libanul în 2011

21 Februarie 2011 16:38 Ortodoxia în lume

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii intenționează să viziteze Libanul, anul viitor, conform unei declarații a șefului adjunct al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei.

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii intenționează să viziteze Libanul, anul viitor, conform unei declarații a șefului adjunct al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Protopopul Nikolai Balașov, pentru Interfax.

Patriarhul Kirill s-a întâlnit cu primul-ministru libanez Saad Hariri, luni dimineață, 15 noiembrie 2010, pentru a discuta despre perspectivele soluționării problemelor inter-religioase din Orientul Mijlociu.

Patriarhul a propus ca nu doar oamenii de stat ci, de asemenea, figurile religioase să se implice în soluționarea problemei Orientului Mijlociu. "Credincioșii sunt profund întristați de faptul că pacea și justiția nu au triumfat încă în Orientul Mijlociu. Eforturile depuse de către comunitățile religioase și de Stat sunt foarte importante în abordarea problemelor care continuă alimentarea conflictului din Orientul Mijlociu", a mai spus Patriarhul Kirill, către Hariri.

Din ce în ce mai mulți pelerini ruși vizitează Libanul. Acești pelerini ruși "pun baze solide în relațiile ruso-libaneze", a mai spus el. Societatea Imperială Rusă din Palestina a lucrat intensiv în Liban, "sprijinind proiectele educaționale și medicale pentru locuitorii din zonă", a spus acesta.

Există 5.000 credincioși ortodocși ruși în Liban astăzi, iar unii dintre ei sunt descendenți ai unor familii bine-cunoscute din Rusia, cu un mare rol în perioada pre-revoluționară a acesteia. Există, de asemenea, o parohie ortodoxă în Beirut, iar unii dintre credincioșii ortodocși sunt căsătoriți cu cetățeni libanezi, a mai spus Patriarhul Kirill.

Citește alte articole despre: patriarh, creștin, pelerinaj, vizită, Liban, Kirill, rus

Ultimele din categorie