Patriarhul Kirill al Moscovei: toţi creştinii ar putea părăsi lumea arabă

10 Decembrie 2011 18:38 Ortodoxia în lume

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a exprimat îngrijorarea pentru situaţia tragică a creştinilor şi durerea pentru violenţa şi oprimarea la care sunt supuşi  aceştia.

Creştinii sunt minoritari în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord şi exodul acestora a început ocazionat de aşa-zisa “primăvară arabă”.

“Una dintre cele mai evidente tendinţe ale vremii noastre este exodul în masă al creştinilor din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord, cauzat de creşterea fără precedent a violenţei împotriva minorităţilor religioase în regiune” a spus acesta, la o conferinţă internaţională din Moscova.
“Orientul Mijlociu este leagănul celor trei religii cheie ale lumii, şi istoric, se poate explica prezenţa credincioşilor acestora aici”.

Creştinii au devenit “ostatici ai politicii” şi situaţia creştinilor s-a înrăutăţit ca rezultat al intervenţiei străine în afacerile statelor din regiune.

Termenul “christianofobia” este prezent în vocabular doar de câţiva ani şi creştinii au devenit cel mai persecutat grup religios din lume astăzi, a adăugat ierarhul rus.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.interfax-religion.com

Ultimele din categorie