Patriarhul Serbiei vorbeşte despre posibila vizită a Papei în Serbia

17 Iulie 2012 16:19 Ortodoxia în lume

Preaferictul Irineu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a spus că o vizită a Papei Benedict în Serbia ar ajuta la unitatea lumii creştine, deşi timpul nu este potrivit încă pentru o asemenea vizită.

13 07 2012

Patriarhul a fost citat de Agenţia de ştiri Tanjug, şi a spus că suveranul catolic ar putea vizita oraşul Niş la aniversarea a 1700 de ani de la Edictul de la Milan, de către Sfântul Împărat Constantin cel Mare, care s-a născut în oraşul din sudul Serbiei.

„Sosirea Papei ar fi folositoare pentru Serbia, pentru sârbi şi pentru statul nostru” a spus Preafericitul Irineu, care ar fi primul patriarh sârb care întâlneşte un papă catolic.

„Totuşi există unele poziţii pe care trebuie să le respectăm, inclusiv cea a Patriarhului rus, care ar putea refuza invitaţia la Niş, dacă ar fi Papa acolo. De aceea am decis ca să invităm toţi capii Bisercilor ortodoxe şi să invităm delegaţii de înalt nivel a altor Biserici”.

Invitaţia nu va fi trimisă papei personal, ci Bisericii Romano-Catolice, cerând prezenţa unei delegaţii la nivel înalt. „Opinia noastră este că nu a sosit încă timpul ca această vizită să aibă loc” a spus ierarhul sârb.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.ansamed.info

Ultimele din categorie