Pakistan: creștinilor li s-a transmis să părăsească biserica ori se vor confrunta cu acuzații de blasfemie

Religia în lume

Pakistan: creștinilor li s-a transmis să părăsească biserica ori se vor confrunta cu acuzații de blasfemie

    • Pakistan: creștinilor li s-a transmis să părăsească biserica ori se vor confrunta cu acuzații de blasfemie
      Pakistan: creștinilor li s-a transmis să părăsească biserica ori se vor confrunta cu acuzații de blasfemie

      Pakistan: creștinilor li s-a transmis să părăsească biserica ori se vor confrunta cu acuzații de blasfemie

Luna trecută, o comunitate creștină din sudul Pakistanului a început să primească amenințări cu moartea de la infractorii musulmani locali, care doresc să pună stăpânire pe terenul bisericii. 

Biserica penticostală „Ierusalim” din Karachi a fost amenințată să renunțe la terenul pe care este construită biserica lor ori vor avea de înfruntat pericolul de a fi acuzați de blasfemie. În timpul lunii mai, comunitatea creștină a Bisericii „Ierusalim” din Karachi a fost atacată de un grup de infractori musulmani înarmați care i-au amenințat să părăsească incinta bisericii pentru totdeauna. Atacatorii sunt cunoscuți în zonă pentru actele de violență, inclusiv activități precum crimă organizată și confiscarea proprietăților de la oamenii săraci și vulnerabili.

John Nazareth Adil, un activist social din zonă a declarat pentru ICC (International Christian Concern) că „această biserică a fost construită la finalul anilor ’90 de peste 300 de familii creștine, însă aceștia [infractorii] vor să pună măna pe întreaga proprietate și să o folosească în scopuri personale”.

Pastorul Ilyas Masih a informat ICC că aceasta nu este prima dată când biserica a fost atacată de grupări infracționale. Pastorul Masih a declarat că „acești musulmani au făcut presiuni asupra enoriașilor să nu mai cânte la instrumente muzicale și le-au cerut conducătorilor bisericii să le interzică fetelor să cânte alături de băieți în biserică. De câteva ori chiar au împiedicat enoriașii și pastorii să intre în biserică, hărțuind femeile”.

Acum, aceste grupări infracționale au emis una din cele mai grave amenințări care ar putea fi făcute împotriva unei comunități creștine. Infractorii le-au spus creștinilor să plece ori să înfrunte pericolul unei acuzații false de blasfemie. Infractorii știu că dacă acuză comunitatea creștină de blasfemie, aceștia nu pot face prea multe în apărarea lor. Totuși, în ciuda acestor amenințări, pastorul Masih a declarat următoarele: „Creștinii din localitate au dat dovadă de curaj, răspunzând că ei, creștinii, vor muri înainte de a lăsa ca proprietatea bisericii să le fie luată”.

Potrivit declarațiilor unei creștine din comunitate, „Nu ne simțim în siguranță în casele noastre, nici în biserică, nici pe stradă. Viața creștinilor, lăcașele de închinăciune și proprietățile lor nu au nicio valoare, motiv pentru care comunitatea internațională trebuie să ia seama la aceste fapte și să facă presiuni asupra autorităților pentru a asigura respectarea demnității a drepturilor și protecția creștinilor din această țară”.

Deși creștinii au depus o cerere de protecție la secția de poliție locală, pastorul Masih a declarat pentru ICC că biserica „Ierusalim” rămâne sub amenințare. În ciuda acestor pericole continue, alți conducători din Karachi, atât politici cât și religioși, de alte confesiuni, au garantat sprijinul lor față de comunitate pentru obținerea libertății religioase și a dreptății.

Acuzațiile de blasfemie, până și cele false, pot avea consecințe cu moartea pentru creștinii din Pakistan. În noiembrie 2014, un cuplu de creștini din Lahore a fost acuzat că ar fi incendiat hârtii ce conțineau versete din Coran. Drept urmare, o mulțime de peste o mie de persoane i-a bătut pe cei doi, înainte de a li se da foc de vii într-un cuptor de cărămidă. În martie 2013, într-un cartier din Lahore, numit „colonia Iosif”, acuzațiile de blasfemie împotriva unui creștin din zonă a dus la incendierea întregului cartier.

În cadrul legii actuale cu privire la blasfemie, actele considerate blasfemie sunt definite în termeni vagi, ducând la folosirea excesivă a acestui tip de acuzație. Acuzațiile false de blasfemie sunt folosite adesea pentru rezolva probleme personale, pentru câștig personal sau pentru a instiga la violență împotriva creștinilor. Rugați-vă pentru Biserica Ierusalim din Karachi întrucât cei de acolo încă se mai confruntă cu atacatorii pentru a-și păstra lăcașul de închinare.

Traducere și adaptare:
Citește despre: