Părintele Alexandru Manole a fost instalat la Paraclisul din cadrul Maternității Botoșani

27 Mai 2022 18:57 Arhiepiscopia Iaşilor

Joi, 26 mai 2022, la Paraclisul „Acoperământul Maicii Domnului” din cadrul Maternității Botoșani, a fost rânduit noul preot, pr. Alexandru Manole, în locul părintelui Vasile Burlacu, care a slujit aici între anii 2016-2021.

Din sobor au mai făcut parte părintele inspector eparhial Răzvan-Petru Aonofriesei-Puiu, părintele protoiereu Petru Fercal, părintele protopop misionar Cristian Buhaciuc, părintele Vasile Burlacu, părintele Marcu Florin, părintele Marius Ciobanu și părintele Alexandru Manole.  

De asemenea, au mai fost prezenți Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, manager ec. Doina Caba, directorul de îngrijiri, as. Coca-Stela Crismariu, medici, asistenți și infirmieri.

Părintele inspector a ținut un cuvânt, în care a subliniat: „Părintele Vasile s-a ostenit aici alături de dumneavoastră și a adus aportul său de rugăciune, iar părintele Alexandru nădăjduiesc pe de o parte să plinească ceea ce a început părintele și pe de altă parte să înmulțească, aducându-și aportul și fiind aproape de dumneavoastră prin calitățile pe care le are. Suntem aici, într-un loc unde Dumnezeu a binecuvântat și a îngăduit să vină Viața. Cu adevărat sunt lucruri minunate. Pentru cei care sunteți acolo, la începutul vieții pământești, după nouă luni de sarcină pentru prunci, pentru mamele care le dau viață, trăiești cu adevărat lucruri minunate. Și prin acest lucru vedem măreția, slava și dragostea lui Dumnezeu pentru om. Toate acestea trebuie prețuite, propovăduite, păstrate și apărate. Din păcate, provocările lumii de multe ori ne pun în situația să avem incapacitatea de a apăra viața, de a o face frumoasă, de a o transmite mai departe”. În continuare, părintele inspector a transmis gândul de apreciere și de mulțumire al Înaltpresfințitului Părinte Mitropolit Teofan.

Conducerea spitalului a mulțumit tuturor și a promis că va fi alături de părintele Alexandru, cum și părintele va trebui să fie alături atât de mame, copii, cât și de personalul medical. Președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, a mulțumit părintelui Vasile Burlacu pentru misiunea pe care a încheiat-o aici, pentru care a depus foarte multă muncă, a colaborat foarte bine cu tot personalul de aici, punând o amprentă foarte frumoasă pe instituție, iar acest lucru trebuie continuat prin părintele Alexandru. L-a rugat pe noul părinte să colaboreze cu toată lumea și să aibă proiecte frumoase. A amintit că s-a obținut o finanțare europeană pentru a reabilita energetic această instituție și că tot aici va fi o instalație de încărcare a mașinilor electrice.

Părintele Alexandru Manole a făcut în timpul cuvântării sale o scurtă autobiografie: a absolvit Seminarul Teologic la Botoșani, Facultatea de Teologie Ortodoxă la Iași, apoi un Masterat la Secția Teologie Practică și Pastorală Misionară. A fost hirotonit preot de către Preafericitul Părinte Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pe seama Parohiei Jijia, comuna Albești, Protopopiatul Botoșani. În parohie a construit o casă parohială, un centru social-cultural, unde a desfășurat activități cu tinerii din localitate, cu elevii de la liceul din Todireni și a organizat biblioteca localității. A afirmat totodată este mereu disponibil să ofere asistență spirituală și socială. De asemenea și-a exprimat dorința de a ajuta financiar un caz sau două aflate în situații de criză din această Maternitate.

La final a urmat o agapă frățească la care au fost invitați toți cei prezenți.

Ultimele din categorie