„Părintele Arsenie nu a murit! Oamenii buni nu mor niciodată!”

22 Septembrie 2020 22:21 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Părintele protosinghel Arsenie Mărgineanu, duhovnicul Mănăstirii Vorona din județul Botoșani, a trecut la cele veșnice vineri, 19 septembrie 2020. Slujba înmormântării a avut loc duminica trecută, după săvârșirea Sfintei Liturghii.

Părintele protosinghel Arsenie Mărgineanu, duhovnicul Mănăstirii Vorona vreme de peste două decenii, a trecut la Domnul vineri, 19 septembrie. Zeci de persoane, ucenici, părinți și monahii s-au rugat duminica trecută pentru sufletul părintelui Arsenie. Slujba înmormântării a fost săvârșită de părintele arhim. Ioan Harpa, exarh de Botoşani și delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, dimpreună cu un sobor de clerici.

La sfârșit, părintele exarh Ioan Harpa a ținut un cuvânt de mângâiere: „Dumnezeu a făcut ca părintele să plece la o întâlnire mult mai importantă decât cea cu mine sau cu oricare dintre frățiile voastre. A plecat acolo unde toți vom merge și nimeni nu știe când vom pleca. […] Acum, aici s-a sfârșit viața lui, aici s-a sfârșit călătoria, nu îl vom mai găsi nici la chilie, nici la biserică. Cu părintele Arsenie ne vom întâlni mereu la slujbele Bisericii. […] Mulți ne întristăm, dar cred că această întristare trebuie să ne fie spre bucurie, să ne amintim chipul lui zâmbitor. Va rămâne aici, în ceata părinților care s-au nevoit și și-au pus sufletul pentru Biserica din sufletele oamenilor”.

Pentru a asculta cuvântul integral, click aici!

Dumnezeu să-l ierte şi să-l aşeze în ceata drepţilor!

Mănăstiri: Mănăstirea Vorona

De la același autor

Ultimele din categorie