Părintele Efrem Vatopedinul în dialog cu tinerii

Ortodoxia în lume

Părintele Efrem Vatopedinul în dialog cu tinerii

    • Părintele Efrem Vatopedinul în dialog cu tinerii
      Părintele Efrem Vatopedinul în dialog cu tinerii

      Părintele Efrem Vatopedinul în dialog cu tinerii

Părintele arhim. Efrem Vatopedinul, starețul Mănăstirii Vatoped, va participa marți, 16 februarie a.c., de la ora 19.30, la un dialog online cu tinerii. Întâlnirea are loc pe platforma Zoom și va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale Portalului doxologia.ro.

Conferința online cu părintele stareț Efrem este organizată de Pemptousia, în colaborare cu Televiziunea Patriarhiei Române – Trinitas TV, cu Radio Trinitas și cu Portalul ortodox doxologia.ro.

Evenimentul va avea loc mâine, de la ora 19.30, și va fi transmis live pe conturile de Facebook și YouTube ale Portalului doxologia.ro.

***

Părintele Efrem Vatopedinul s-a născut în 1956 în localitatea Peristeronopighí din Cipru. După încheierea studiilor liceale, în 1974 a intrat la Facultatea de Teologie a Universităţii din Atena. A absolvit în 1978 şi s-a întors în Cipru unde, în 1979 a fost numit profesor la Şcoala Bisericească „Apostolul Varnava” din Nicosia. În 1981 a hotărât să devină monah la Sfântul Munte, intrând în obştea lui Gheronda Iosif. A fost hirotonit diacon în 1983 şi preoțit în 1984. După ce a fost ales egumen la Vatoped, Părintele Efrem a preluat administrarea mănăstirii şi îndrumarea duhovnicească a monahilor acesteia.

În timp foarte scurt, Gheronda Efrem a reuşit să reaşeze din punct de vedere liturgic și tipiconal mănăstirea, să o restaureze în cea mai mare parte, să îi conserve vechile odoare şi să se îngrijească de întreaga ei zestre materială. Mănăstirea, care astăzi numără peste 110 monahi, a ajuns să fie cel mai mare așezământ de călugări din Grecia.

Citește despre: