Părintele Efrem Vatopedinul se întâlnește cu prietenii Librăriei Bizantine din București

Ortodoxia în lume

Părintele Efrem Vatopedinul se întâlnește cu prietenii Librăriei Bizantine din București

    • Părintele Efrem Vatopedinul se întâlnește cu prietenii Librăriei Bizantine din București
      foto: asceticexperience.com

      foto: asceticexperience.com

Librăria Bizantină din București vă invită la cea de-a doua întâlnire online cu părintele stareț Efrem Vatopedinul din Sfântul Munte Athos. Conferința va avea loc marti, 2 martie 2021, începând cu ora 19.30.

Evenimentul online este organizat de Pemptousia, în colaborare cu Libraria Bizantină din București. Conferința va fi transmis live pe conturile de Facebook și YouTube ale Portalului doxologia.ro.

Pentru a vă înregistra, vă rugăm să accesați acest link: https://zoom.us/meeting/register/tJMrd-iqqj0jGtMJqcwjx77JL8-XXMEZPZxU. Dupa ce vă înregistrați, veți primi un e-mail de confirmare cu mai multe detalii despre întâlnirea online de marți seară. Pentru mai multe informații, vă rugăm să trimiteți un email la adresa nikos@gouraros.net sau alexandru@librariabizantina.ro

***

Părintele Efrem Vatopedinul s-a născut în 1956 în localitatea Peristeronopighí din Cipru. După încheierea studiilor liceale, în 1974 a intrat la Facultatea de Teologie a Universităţii din Atena. A absolvit în 1978 şi s-a întors în Cipru unde, în 1979 a fost numit profesor la Şcoala Bisericească „Apostolul Varnava” din Nicosia. În 1981 a hotărât să devină monah la Sfântul Munte, intrând în obştea lui Gheronda Iosif. A fost hirotonit diacon în 1983 şi preoțit în 1984. După ce a fost ales egumen la Vatoped, Părintele Efrem a preluat administrarea mănăstirii şi îndrumarea duhovnicească a monahilor acesteia.

În timp foarte scurt, Gheronda Efrem a reuşit să reaşeze din punct de vedere liturgic și tipiconal mănăstirea, să o restaureze în cea mai mare parte, să îi conserve vechile odoare şi să se îngrijească de întreaga ei zestre materială. Mănăstirea, care astăzi numără peste 110 monahi, a ajuns să fie cel mai mare așezământ de călugări din Grecia.

 
Citește despre: