Părintele Efrem Vatopedinul – un nou dialog cu prietenii și ostenitorii portalului doxologia.ro

Arhiepiscopia Iaşilor

Părintele Efrem Vatopedinul – un nou dialog cu prietenii și ostenitorii portalului doxologia.ro

În data de 15 martie, părintele stareț Efrem Vatopedinul din Sfântul Munte Athos va participa la o nouă sinaxă online cu prietenii și ostenitorii portalului ortodox Doxologia.ro.

Sinaxa online organizată de Pemptousia, în colaborare cu Editura Doxologia și Portalul Doxologia.ro va avea loc marți, 15 martie, de la ora 19.30, și va fi transmisă live pe conturile noastre de Facebook și YouTube.

Pentru a participa la întâlnire, nu uitați să vă înregistrați aici în prealabil: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZwrce-trT8iGN32mC7ppcjwZl0QP_KAv_3z

***

Părintele Efrem Vatopedinul s-a născut în 1956 în localitatea Peristeronopighí din Cipru. După încheierea studiilor liceale, în 1974 a intrat la Facultatea de Teologie a Universităţii din Atena. A absolvit în 1978 şi s-a întors în Cipru unde, în 1979 a fost numit profesor la Şcoala Bisericească „Apostolul Varnava” din Nicosia. În 1981 a hotărât să devină monah la Sfântul Munte, intrând în obştea lui Gheronda Iosif. A fost hirotonit diacon în 1983 şi preoțit în 1984. După ce a fost ales egumen la Vatoped, Părintele Efrem a preluat administrarea mănăstirii şi îndrumarea duhovnicească a monahilor acesteia.

În foarte scurt timp, Gheronda Efrem a reuşit să reaşeze din punct de vedere liturgic și tipiconal mănăstirea, să o restaureze în cea mai mare parte, să îi conserve vechile odoare şi să se îngrijească de întreaga ei zestre materială. Mănăstirea, care astăzi numără peste 110 monahi, a ajuns să fie cel mai mare așezământ de călugări din Grecia.

În ultima perioadă, părintele Efrem Vatopedinul participă tot mai des la diferite întâlniri și evenimente online, discutând cu tinerii și cu credincioșii care au diferite întrebări și curiozități duhovnicești.

Citește despre: