Părintele Iulian Ancuță de la Parohia Tabăra a fost înmormântat astăzi de IPS Teofan

22 Aprilie 2021 19:30 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Preotul Iulian Ancuță, care a trecut recent la cele veșnice în urma unei grele suferințe, a fost înmormântat în această dimineață la cimitirul ieșean „Buna Vestire” de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Clericii din Protopopiatul Iași I, dar și apropiații părintelui Iulian, și-au luat rămas bun de la cel care a păstorit Parohia „Sfântul Nicolae” Tabăra în ultimii 30 de ani.

Rudele, prietenii și ucenicii părintelui Iulian Ancuță au participat joi dimineață, 22 aprilie 2021, la slujba înmormântării oficiată de Părintele Mitropolit Teofan, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi, la cimitirul „Buna Vestire”. Preotul Parohiei „Sfântul Nicolae” Tabăra a trecut la Domnul în cursul zilei de luni, după o grea suferință.

La finalul slujbei de prohodire, Înaltpreasfinția Sa a adresat familiei și celor prezenți un cuvânt de întărire: „Cu câteva zile înainte de Sfânta Înviere, părintele Iulian a plecat spre lumea învierii. Noi rămânem să o așteptăm. Părintele s-a grăbit și a pătruns deja în Lumina Învierii. A fost binecuvântat de Dumnezeu cu o viață bogată, chiar dacă scurtă, scurtă față de logica noastră omenească care ne arată parcă, uneori, că suntem veșnici în această lume, deși moartea vine și la noi într-o bună zi. Părintele a plecat la mijlocul vieții pământene, când ar fi dorit să mai trăiască. Dumnezeu a avut un alt gând cu părintele. A slujit o viață de om la altarul lui Dumnezeu, încercând să-și împlinească datoria față de Dumnezeu, față de enoriași, față de propria familie”.

Conform rânduielilor privind înmormântarea clericilor, preoții au purtat pe brațe sicriul cu trupul neînsuflețit și au înconjurat biserica cimitirului, după care, convoiul funerar a mers spre mormântul familiei.

Preotul Iulian, păstorul credincioșilor din localitatea Tabăra

Părintele Iulian Ancuță s-a născut în municipiul Iași, la 10 august 1970, a urmat cursurile Liceului „Mihai Eminescu”, a studiat la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț, iar în 1991 a fost hirotonit preot. S-a căsătorit cu doamna preoteasă Nicoleta și a avut doi copii. A fost foarte atașat de parohie și de Biserica lui Hristos, iar pentru meritele sale deosebite, preotul Iulian a primit rangul de iconom. Părintele a trecut la Domnul luni, în urma unei grele suferințe.

Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l așeze!

De la același autor

Ultimele din categorie