Părintele Mitropolit Teofan prezent la Concertul „Bucuria Nașterii Domnului” din Botoșani

14 Decembrie 2019 21:08 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Sute de persoane au trăit emoția sărbătorilor de iarnă în această seară, 14 decembrie 2019, la Concertul de colinde „Bucuria Nașterii Domnului”, organizat de Protopopiatul Botoșani la Casa Sindicatelor „Nicolae Iorga”. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, iar la final ierarhul le-a oferit daruri și dulciuri celor 7 coruri de colindători.

Pe scena Casei Sindicatelor din municipiul Botoșani au interpretat următoarele coruri:

- Grupul de colindători al Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoşani,
- Corul „Sfânta Teodora de la Sihla” – filiala ATOR Albeşti,
- Corala „Poarta cerului” al Protopopiatului Darabani,
- Corul „Ecclesia” al Protopopiatului Dorohoi,
- Ansamblul folcloric „Doina Costeştilor” al Parohiei Costeşti,
- Corul „Amvonul” al Protopopiatului Săveni,
- Corul „Voievodul” al Parohiei Cătămărăşti Deal.

Timp de două ore, sute de oameni au primit prin cânt vestea Nașterii Domnului Hristos și au fredonat împreună cu cei aflați pe scenă colindele preferate. Prezent la eveniment a fost și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, care a rostit la final un cuvânt de binecuvântare: „Trebuie să adăugăm înțelegerea pe care colindătorii au încercat să o așeze la rădăcina minții și a inimii: sărbătorim Nașterea lui Hristos, coborârea lui Dumnezeu pe pământ – un eveniment care s-a întâmplat acum 2019 ani. Dar, dacă s-a întâmplat atunci, ce mă privește pe mine? Adevărul este că ceea ce s-a întâmplat atunci la Betleem în mod real, deși e greu să percepem aceasta, se împlinește și cu viața fiecărui creștin botezat și conștient de frumusețea Bisericii, arătată în mod special prin colindători. Și cum se întâmplă în viața noastră? Când îți calcă pragul colindătorul, lumina Cerului intră în casa ta”.

Tot în cadrul concertului, membrii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași au oferit 25 de perechi de ghete noi copiilor defavorizați din județul Botoșani, beneficiari ai proiectului social-filantropic „Cutia cu papucei pentru Ei”.

De la același autor

Ultimele din categorie