Părintele Mitropolit Teofan a slujit la Parohia Brustureț

23 Februarie 2020 18:25 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, 23 februarie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Lazăr” și „Sfântul Ilie” din localitatea Brustureț, comuna Mironeasa, județul Iași. De asemenea, ierarhul a vizitat trei comunități parohiale din Protopopiatul 3 Iași, dar și Mănăstirea Hadâmbu.

Credincioșii din satul Brustureț s-au rugat și au participat duminica aceasta la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Mitropolit Teofan, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit a subliniat că Biserica se roagă pentru ca fiecare să primească răspuns bun în fața lui Dumnezeu: Domnul Hristos, în Evanghelia de astăzi, ne spune să fim pregătiți pentru acea zi (Ziua Înfricoșătoarei Judecăți n.r.) și ne arată cât de importantă este clipa judecății. Când ne vom prezenta în fața lui Dumnezeu – El cunoscând toate faptele și gândurile noastre –, vom fi judecați pentru cele pe care le-am făcut în viață. La Dumnezeiasca Liturghie, întotdeauna ne rugăm de câteva ori și îi cerem lui Dumnezeu să ne dea răspuns bun la judecata Lui. Atunci când ne vom prezenta în fața Domnului, să avem răspuns: să avem fapte bune săvârșite, gânduri bune, rugăciune și tot ceea ce înseamnă viața noastră creștinească pentru a ne prezenta în fața lui Dumnezeu.”

La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop Mihail Roșu și părintele paroh Florin Dan Buțincu au exprimat un gând de recunoștință pentru vizita pe care Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a efectuat-o în Parohia Brustureț. De asemenea, credincioșii au primit binecuvântarea ierarhului, iconițe și au participat la o agapă frățească.

În continuare, IPS Teofan a vizitat Parohia „Duminica Tuturor Sfinților” Urșița, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Hadâmbu, Biserica „Sf. Varvara” din Mogoșești și Mănăstirea Hadâmbu.       

De la același autor

Ultimele din categorie