Părintele Nicolae Apetroae a fost înmormântat lângă ctitoria sa de la Parohia Bradu

Marți, 19 mai 2020, părintele Nicolae Apetroae de la Parohia Bradu, Protopopiatul Ceahlău, județul Neamț, a fost înmormântat lângă lăcașul de cult în care s-a închinat Domnului ani buni pentru comunitatea aflată pe valea râului Bistricioara. Părintele a trecut la cele veșnice luni, 18 mai, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, în urma unei grele suferințe.

Sfânta Liturghie și slujba prohodului au fost oficiate marți, 19 mai a.c., la Parohia Bradu – Grințieș și au fost săvârșite de un sobor de preoți, dimpreună cu părintele Ionel Cuțuhan, protopop de Ceahlău. Înmormântarea a fost făcută în condițiile speciale recomandate, iar credincioșii din Bradu s-au rugat în aceste zile pentru odihna sufletului părintelui Nicolae Apetroae, cel care a păstorit comunitatea timp de aproximativ 26 de ani.

Parohia Bradu a fost înființată ca parohie misionară în anul 1994, iar în acelaşi an, pe 1 octombrie, a fost numit paroh părintele Nicolae Apetroae, sub stăruința căruia, prin jertfa și dăruirea credincioșilor, s-a zidit noua biserică, sfințită în anul 2013, după 17 ani de muncă și efort. Părintele a fost înhumat lângă ctitoria sa.

Părintele Neculai Apetroae s-a născut în data de 22 septembrie 1969, în localitatea Bistricioara, comuna Ceahlău, județul Neamț.  În 1994, după finalizarea studiilor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, se căsătorește și este hirotonit preot pe seama Parohiei Bradu, comuna Grințieș, județul Neamț, unde a păstorit comunitatea până la sfârșitul pământesc. Are două fiice, Maria - Cezara și Ioana. A fost un preot vrednic, harnic și jertfitor, foarte iubit de credincioși și de frații preoți din Protopopiatul Ceahlău.

Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l așeze!

De la același autor

Ultimele din categorie