Părintele Nikolaos Loudovikos va vorbi despre „Estetica relațiilor” într-o nouă sinaxă on-line

7 Iunie 2021 14:39 Ortodoxia în lume

Asociația „Pemptousia” din Atena – Grecia organizează marți, 8 iunie, cea de-a doua întâlnire online (telesinaxă) cu Părintele Nikolaos Loudovikos, președintele Academiei Teologice din Tesalonic.

Invitatul va expune câteva învățături duhovnicești în prima parte, apoi va purta un dialog cu participanții pe tema „Estetica relațiilor”. Întreaga întâlnire va fi tradusă în limba română și va fi transmisă pe conturile de Facebook și Youtube DOXOLOGIA.ro.

Cine este Nikolaos Loudovikos?

Părintele Nikolaos Loudovikos a studiat psihologia, pedagogia, teologia și filosofia la Atena, Tesalonic, Paris (Sorbona-Paris IV și Institutul catolic din Paris) și Cambridge. Este doctor în teologie al Universității Aristotel din Tesalonic (1990). Colaborator al Centrului de ­Cercetare a Crești­nis­­­mului Primar Tyndale ­House ­(Universitatea Cam­­bridge), a predat și a sus­ținut seminarii la Centrul pentru Studii Teologice și Religioase Avan­­sa­te (C.A.R.T.S.) al Departamentului de ­Teologie al Universității din Cambridge, precum și la Universitatea din Durham; este cercetător onorific al Universității din Winchester, ținând totodată ­cursuri și la alte centre universitare și de cercetare. În prezent, este președintele Academiei Teologice din Tesalonic, colaborator științific în cadrul programului teologic de Studii aprofundate al Universitatii Deschise din Grecia și lector la Institutul Ortodox al Universității din Cambridge. Este autor al unor volume care tratează o tematică variată ce reunește spațiile teologiei, filosofiei, psihanalizei, psihologiei și culturii în genere.

Ultimele din categorie