Părintele Vasile Adiaconiței a trecut la Domnul

16 Aprilie 2018 22:24 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Părintele Vasile Adiaconiței, parohul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Țolici, comuna Petricani, județul Neamț, a trecut la cele veșnice în cursul serii de luni, 16 aprilie 2018.

Părintele s-a născut în comuna Belcești, județul Iași, din părinții Elena și Mihai Adiaconiței, în data de 23 august 1965. A urmat școala primară în satul natal și a urmat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț între anii 1982-1987. A studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. S-a căsătorit pe 15 iulie 1989 cu Carmen Burdulea din satul Târpești, județul Neamț, și a avut două fiice. A fost hirotonit diacon în data de 1 iunie 1990 și preot pe 2 iunie 1990 de IPS Pimen pe seama parohiei Românești, protopopiatul Hârlău. Din data de 1 martie 1994 până pe 15 aprilie 2018 a slujit la parohia misionară Țolici din comuna Petricani.

Părintele protoiereu Nicolae Axintioi a adresat credincioșilor din parohie un cuvânt de condoleanțe: „Dimpreună cu părinții din protopopiat regretăm cu durere în suflet trecerea la cele veșnice a preotului Vasile Adiaconiței de la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Țolici, și îl rugăm pe Preamilostivul Dumnezeu să-l așeze întru lumina Sfintei Sale Învieri, iar pe membrii familiei și pe credincioșii din Țolici-Neamț să-i întărească pentru a-l putea pomeni veșnic”.

Dumnezeu să-l ierte și să îl așeze în rândurile drepților!

De la același autor

Ultimele din categorie