Parohia Buzeni, județul Botoșani, a organizat un concert în cadrul „Lunii pentru Viață”

Arhiepiscopia Iaşilor

Parohia Buzeni, județul Botoșani, a organizat un concert în cadrul „Lunii pentru Viață”

Biserica ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Buzeni, județul Botoșani, a organizat duminică trecută un concert deosebit, susținut de corul preoților din Protopopiatul Botoșani. Piesele interpretate au făcut parte din repertoriul național și internațional specific Postului Mare, aranjate pentru cor pe patru voci, intercalându-se cu câteva momente de poezie creștină.

De ceva vreme, luna martie este numită, „Luna pentru viață”, întrucât în această perioadă se dorește atragerea atenției asupra salvării, protejării și îmbunătățirii vieții imediat după concepție. Pretutindeni, preoții și credincioșii ortodocși și nu numai, desfășoară activități menite să conștientizeze societatea actuală de faptul că fiecare copil este un dar către lume, pe care suntem chemați să îl ocrotim, sprijinind mama care îl poartă. În acest sens, la Parohia ortodoxă Buzeni a avut loc duminică un concert susținut de corul Protopopiatului Botoșani.

La eveniment au participat un mare număr de credincioși care au fost profund impresionați și sensibilizați de frumoasele cântări. Ținând cont de cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos, de la Ioan 14, 6: Eu sunt calea, adevărul și viața, nu putem vorbi despre viață și ocrotirea ei fără să ne referim la Hristos, Cel care este Însuși Viață.

Piesele interpretate în cadrul acestui concert au lansat către cei prezenți invitația de a-L urma pe Mântuitorul Iisus Hristos, parcurgând cu credință, nădejde și dragoste, calea care aduce viață și mântuire.

Pentru comunitatea parohială, momentul nu a fost doar o transmitere a mesajului Sfintei Scripturi, într-o metodă de pastorație diferită, ci s-a dovedit a fi o adevărată sărbătoare duhovnicească pentru viață, un popas duhovnicesc acum, în Postul Mare, dar și un eveniment deosebit.

 

Citește despre: