Parohia Pietrărie a organizat o tabără pentru adolescenți. Au participat și tineri din Republica Moldova

Arhiepiscopia Iaşilor

Parohia Pietrărie a organizat o tabără pentru adolescenți. Au participat și tineri din Republica Moldova

În perioada 23-25 februarie, Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Pietrărie a organizat o tabără de trei zile pentru tinerii cu vârsta peste 14 ani. La această întâlnire au participat și patru fete din Parohia Costești - Ialoveni din Republica Moldova.

Ca urmare a activităților săptămânale la care tinerii din Pietrărie participă, s-a simțit nevoia unei întâlniri în care participanții să aibă parte de un cadru deschis pentru a dialoga unii cu ceilalți și pentru a trece la o nouă etapă a grupului de tineri din parohie. 

„În cele trei zile, pe lângă atelierele de comunicare, lucru în echipă, miniconferințe, întreceri sportive, tinerii au fost ajutați de voluntarii veniți din partea ATOR Iași să se cunoască pe ei. S-a pus mult accentul pe faptul că participanții sunt la vârsta luării marilor decizii. Acum e important pentru ei să se cunoscă, pentru a vedea cu adevărat care sunt darurile lor și cum le pot pune în lucrare atât în viața lor cât și în viața Bisericii”, a mărturist Ioana Vlad, coordonatoarea taberei.

„Această experiență a fost pentru mine binevenită. Mă bucur că Biserica ne oferă și altceva. Cele trei zile mi-au arătat cât de diferiți suntem noi, ca tineri, dar totodată că deși suntem foarte diferiți, împreună putem face o echipă bună. A fost nevoie de această tabără pentru a ne trezi din amorțeală și pentru a conștientiza că avem mult de lucru la noi”, a afirmat Adelin Botezatu, participant.

Tabăra s-a încheiat duminică după amiază în urma unui concurs maraton care i-a pus pe tineri la diferite probe de aptitudini prin tot satul. (Paula Ionela Pîntea – voluntar)

Citește despre: