Parohia „Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca” din Iaşi îşi cinsteşte ocrotitorul

17 Octombrie 2019 10:41 Constantin Ciofu Arhiepiscopia Iaşilor

Singura parohie din ţara noastră închinată Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca, situată în incinta Cimitirului „Sfântul Ioan Botezătorul” - Păcurari din Iaşi, îşi serbează mâine, 18 octombrie 2019, hramul.

În această seară, de la ora 17:00, se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia, iar mâine dimineaţă, de la ora 8:00, Utrenia va fi urmată de slujba Acatistului, de Sfânta Liturghie şi de Parastasul pentru cei adormiţi. „Cu deosebită recunoștință față de Dumnezeu și cu mare bucurie, îi invităm pe credincioşii din Iaşi să participe, în duh de rugăciune și comuniune frățească, la slujbele săvârșite în cinstea ocrotitorului parohiei noastre, Sfântul Apostol si Evanghelist Luca. Hramul unei parohii este un prilej de mulțumire adusă lui Dumnezeu, Maicii Domnului, dar şi sfântului ocrotitor care are în grijă comunitatea noastră. Sărbătoarea este în acelaşi timp un prilej de comuniune duhovnicească, alături de cei ce sunt membrii unei parohii care se roagă împreună”, s-a exprimat părintele paroh Marian Nimerincu, inspector în cadrul Centrului eparhial Iaşi.

Parohia „Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca” a fost înfiinţată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, cu misiunea de a ridica o biserică în apropierea Cimitirului „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Iaşi. Paraclisul Parohiei „Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca“ - Păcurari din Iaşi a fost sfinţit marţi, 27 decembrie 2016, de un sobor de preoţi, în prezenţa unui număr mare de credincioşi.

Citește alte articole despre: slujbă, preoţi, credincioși, Sfântul Luca, Iași, slujire, credinţa

De la același autor

Ultimele din categorie