Parohia „Sfântul Proroc Daniel” din Iași a construit o casă pentru o familie din satul Poiana cu Cetate

8 Septembrie 2020 18:45 Arhiepiscopia Iaşilor

Comunitatea parohiei „Sfântul Proroc Daniel” din Iași a construit o casă nouă pentru o familie nevoiașă din satul Poiana cu Cetate, județul Iași.

Inițiativa i-a aparținut părintelui Ioan Chirvasă, care, aflând de situația materială precară a familiei, a hotărât să îi schimbe soarta cu ajutorul credincioșilor din parohia pe care o păstorește.

„Am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, să construim această casă pentru o familie cu posibilități materiale reduse, alcătuită din cinci membri, care locuia în condiții improprii. Astfel, cu sprijinul mai multor credincioși ai parohiei noastre, am reușit să ne ducem planul la bun sfârșit - o casă care să ofere condiții normale de trai membrilor ei. Nu aș fi fost alături de ei, dacă nu aș fi văzut cum mama încearcă să le ofere copiilor tot ceea ce poate, astfel încât să nu le lipsească ceva, însă cu foarte mari eforturi. De-a lungul timpului, am ajutat mai multe familii de aici cu pachete de alimente, însă cea căreia i-am construit un nou acoperiș deasupra capului este cea mai în nevoie. Casa are trei camere, o baie și un hol, fiind construită în doar trei luni. Slavă lui Dumnezeu pentru toate și ne bucurăm că am putut face o bucurie pe timp de pandemie!”, a subliniat părintele Ioan Chirvasă.

Noua locuință a fost sfințită zilele trecute în prezența membrilor familiei și a mai multor locuitori ai satului Poiana cu Cetate.

Ultimele din categorie