Patriarhia Română a dăruit Mănăstirii Vatoped fragmente din moaștele a doi sfinți români

25 Octombrie 2018 11:28 Ortodoxia în lume

Patriarhia Română a răspuns afirmativ solicitării Mănăstirii Vatoped de a-i dărui fragmente din moaștele a doi sfinți români care au avut o relație apropiată cu așezământul din Sfântul Munte Athos.

Este vorba de Cuviosul Gheorghe de la Cernica și de Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești.

„Relațiile Sfintei noastre Mănăstiri cu acești Sfinți au fost foarte apropiate, având în vedere că acest Cuvios Gheorghe și-a început viața ascetică în Sfânta noastră Mănăstire, în ascultare față de un episcop grec, care l-a și hirotonit ierodiacon, iar Sfântul Grigorie s-a nevoit pentru o anumită perioadă de timp în zona Kalamitsi a Sfintei Mănăstiri Vatoped. Pe lângă acestea, pomenirea acestora este sărbătorită festiv în Mănăstirea noastră. Astfel, prezența aducătoare de binecuvântare a unui fragment din moaștele izvorâtoare de har ale acestor Sfinți nou arătați va reprezenta un motiv de mare bucurie pentru noi și pentru obștea noastră”, amintește starețul Efrem Vatopedinul în solicitarea către Patriarhie.

Racla cu fragmentele de moaște a sosit miercuri, 24 octombrie, la Vatoped. Pr. Mihai Muşat de la Biroul de Protocol al Patriarhiei Române a fost delegatul care a oferit moaștele așezământului monahal.

Click aici pentru mai multe detalii legate de Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie