Patriarhul Bulgariei, mesaj la ITO 2023: „Voi sunteți prietenii mei” – mărturia iubirii nemărginite a lui Dumnezeu pentru om

Cuvântul ierarhului

Patriarhul Bulgariei, mesaj la ITO 2023: „Voi sunteți prietenii mei” – mărturia iubirii nemărginite a lui Dumnezeu pentru om

    • Mitropolitul Naum de Ruse la ITO 2023
      Mitropolitul Naum de Ruse la ITO 2023 / Foto: basilica.ro

      Mitropolitul Naum de Ruse la ITO 2023 / Foto: basilica.ro

Mitropolitul Naum de Ruse a transmis vineri mesajul Patriarhului Neofit la Bulgariei către participanții la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) 2023 de la Timișoara.

Salutare din partea Preafericirii Sale, Patriarhul Neofit al Bulgariei,
cu ocazia celei de-a șaptea Întâlniri Internaționale a Tineretului Ortodox
intitulate „Voi sunteți prietenii Mei” (Ioan 15, 14)
31 august – 3 septembrie 2023, Тimișoara, Romania

Preafericirea Voastră,
Înaltpreasfinția Voastră, Preasfinția Voastră,
Cuvioși părinți iubitori de Dumnezeu,
Iubiți întru domnul gazde și organizatori, participanți și invitați,

Suntem încântați să vă urăm bun venit în deschiderea celei de-a șaptea ediții a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, care anul acesta se desfășoară în frumosul și primitorul oraș Timișoara, în binecuvântata și de Dumnezeu ocrotita eparhie a Banatului.

În cadrul acestei noi ediții a lăudabilei inițiative a Patriarhiei Române frățești de a reuni tineri din diferite țări și Biserici Ortodoxe, vedem încă o confirmare a râvnei Dumneavoastră în lucrarea Evangheliei și a duhului apostolic care, printr-o recunoaștere universală, caracterizează viața Sfintei Biserici Ortodoxe Române.

Inspirată este și deviza sub care se va desfășura această nouă întâlnire a tineretului ortodox, îndemnul plin de semnificație și de emoție: „Voi sunteți prietenii mei”, prin care Domnul se adresează ucenicilor, care este o chintesență a întregii Evanghelii și o mărturie puternică a iubirii nemărginite a lui Dumnezeu pentru om.

Aceste cuvinte sunt valabile și pentru noi astăzi și, de aceea, este deosebit de important să înțelegem în profunzime mesajul conținut în ele, trăind cu conștiința că suntem prietenii Domnului și că nu există o modalitate mai bună de a întrezări sensul acestei prietenii divino-umane dacă nu am învățat mai întâi să fim prieteni unii cu alții, împărtășind durerile și bucuriile fiecăruia, dar mai ales bucuria de a trăi realitatea divino-umană a Bisericii lui Hristos.

Pacea și dragostea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos și părtășia în Preasfântul Duh al lui Dumnezeu să fie cu noi cu toți!

Mult succes!

PREȘEDINTE AL SFÂNTULUI SINOD
† NEOFIT
PATRIARHUL BULGARIEI

Citește despre: