Peste 100 de tineri se pregătesc la Iași pentru a merge în Caravana ASCOR

În perioada 6 – 8 mai 2022, Asociația Studenților Ortodocși Români Iași, organizează simularea atelierelor biblice din cadrul proiectului catehetic „Caravana ASCOR – Tinerețea, timpul marilor alegeri”. Evenimentul se desfășoară în incinta Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” și reunește peste 100 de voluntari, atât din partea ASCOR Iași, cât și din partea filialelor partenere ASCOR Bacău, Suceava și Baia Mare.

Timp de trei zile, peste 100 de tineri parcurg un program formativ conform modulelor de formare tematice desfășurate online în ultimele două luni. Aceștia vor învăța cum să organizeze o sesiune catehetică în comunitățile parohiale în care asociația studențească va ajunge vara aceasta.

ASCOR Iași caută întotdeuna să promoveze valorile creștine în mediul universitar. La momentul de față, prin intermediul proiectului «Caravana ASCOR», căutăm să îi introducem pe studenți în activitățile noastre, acesta fiind unul dintre scopurile noastre. Atelierele din aceste zile au căutat să îi formeze pe studenții care vor merge în parohiile din Moldova, și de asemenea, ne bucurăm că alături de noi au fost și voluntari din ASCOR Suceava, ASCOR Bacău și ASCOR Baia Mare. Vara aceasta ne propunem să ajungem la peste 2.500 de tineri și credem că este un proiect important, a declarat Iulian Tomeac, președintele ASCOR Iași.

Pe lângă momentele recreative ale întâlnirii, programul întâlnirii include Sfânta Liturghie, două sesiuni speciale de moderare, un curs teoretic despre facilitarea unui grup și patru sesiuni de simulare ale sesiunilor tematice ce vor fi desfășurate în această vară.

Acest proiect catehetic, cu tema «Tinerețea, timpul marilor alegeri», se va desfășura în acest an în peste 100 de parohii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, dar și în Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Ne propunem ca de această dată să vorbim cu copiii despre adicții, despre problemele tinereții și despre importanța alegerilor în această perioadă, deoarece știm cu toții că alegerile în adolescență sunt foarte importante. Voluntarii noștri sunt pregătiți pentru a merge în satele mitropoliei noastre, a afirmat Grigorie Pîjîn, coordonatorul Caravanei ASCOR.

Proiectul „Caravana ASCOR – Tinerețea, timpul marilor alegeri” se află în acest an la a doua ediție și își propune să cuprindă un număr de peste 2500 de beneficiari din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, precum și din Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Tema de anul acesta va aborda provocările tinerilor din această perioadă a vieții, tematica fiind discutată pe modelul oferit de Sfânta Scriptură. În jur de 100 de comunități parohiale vor primi în această vară vizita voluntarilor ASCOR.

De la același autor

Ultimele din categorie