Piatra de temelie pentru Biserica „Sfânta Treime” din Bârlad

17 Februarie 2020 19:42 Constantin Ciofu Episcopia Huşilor

În după-amiaza zilei de duminică, 16 februarie 2020, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru Biserica „Sfânta Treime” din Bârlad.

Din soborul slujitorilor au mai făcut parte părintele Vladimir Beregoi, consilier pe Sectorul economic şi social-misionar al Eparhiei Huşilor, şi părintele Vasile Lăiu, protopop de Bârlad. După cum menţionează site-ul Eparhiei Huşilor, PS Ignatie a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți, în care a descris menirea principală a unui locaș de cult: „Menirea fiecărei biserici este de a fi un loc al preaslăvirii numelui lui Dumnezeu, o casă a Sa. Ce înseamnă casa lui Dumnezeu? Când vorbim despre casă, ne gândim la adăpost, la siguranță, la căldură, la cei care ne înconjoară cu foarte multă dragoste, la cei care ne sunt aproape în momentele cele mai delicate ale vieții. Casa lui Dumnzeu este locul unde, cu adevărat, din punct de vedere spiritual, avem siguranța sufletului nostru, avem certitudinea că suntem iubiți. În biserică, în locașul de închinare, învățăm să iubim. Este singurul loc în care nu își au loc vorbele urâte, mânia, supărarea, tulburarea. Este locul în care credem în dragostea lui Dumnezeu. Este locul în care venim să găsim bruma de liniște de care avem nevoie fiecare dintre noi. Este locul în care primim de la Domnul harul Duhului Sfânt”.

Ierarhul a mulțumit pentru prezenţă primarului municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, și credincioșilor, precum și tuturor celor care s-au implicat și se vor implica, alături de părintele paroh Sorin Vârlan, în edificarea noii biserici.

Citește alte articole despre: slujire, credinţa, piatră de temelie, Bârlad, credincioși

De la același autor

Ultimele din categorie