Pictura Bisericii „Sfinții Împărați” din Dorohoi a fost sfințită

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a binecuvântat ieri, 22 mai 2022, pictura Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Dorohoi, județul Botoșani.

Numeroși credincioși din orașul Dorohoi au luat parte în Duminica a V-a după Sfintele Paști la Sfânta Liturghie și la sfințirea picturii Bisericii „Sfinții Împărați” din municipiu. Sfintele slujbe au fost oficiate de PS Nichifor Botoșăneanul, dimpreună cu un sobor de clerici.

După citirea textului evanghelic, Preasfinția Sa a afirmat în cuvântul de învățătură că Dumnezeu lucrează prin oameni: „Evanghelia de astăzi este pentru noi importantă pentru că ne arată o întâlnire între Mântuitorul și o femeie de alt neam, o femeie din Samaria - un popor care își uitase credința adevărată și o amestecase cu multe elemente păgâne. Această întâlnire este importantă pentru că Domnul ne arată că peste tot în lume, El caută în adâncul omului. Evanghelia aceasta rămâne o mărturie a importanței închinării noastre, a fiecăruia dintre noi. Este o mărturie că gândul omului îndreptat spre Dumnezeu are o putere și este ascultat. Acest gând are putere să schimbe omul și lumea, pentru că fiecare dintre noi, schimbându-ne, îi ajutăm pe cei din jurul nostru, iar Dumnezeu lucrează prin oamenii care în mod conștient și liber își îndreaptă gândul spre El, și se închină drept Lui”.           

Drept mulțumire pentru lucrarea împlinită la parohie, pr. paroh Tudor Pintili a fost hirotesit iconom stavrofor și pr. Daniel Precob a primit distincția „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”. Totodată, binefăcătorii locașului de cult au primit distincții de vrednicie.

Sfântul locaș a fost ridicat între anii 1999-2010, prin osteneala și sub îndrumarea fostului paroh, pr. Costache Ciobanu, și a fost sfințit pe 11 iulie 2011 de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan. Pictura Bisericii „Sfinții Împărați” Dorohoi a fost realizată în tehnica frescă între anii 2014-2021.

De la același autor

Ultimele din categorie