Pompierii ieșeni, în mijlocul angajaților Centrului Eparhial Iași

Arhiepiscopia Iaşilor

Pompierii ieșeni, în mijlocul angajaților Centrului Eparhial Iași

Marți, 11 iunie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, 70 de angajați ai Centrului Eparhial și ai subunităților aferente Arhiepiscopiei Iașilor, au primit vizita pompierilor și a paramedicilor SMURD.

Prima parte a acestei activități în domeniul situațiilor de urgență a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim-ajutor în diverse situații, respectiv modul de folosire a unui defibrilator cardiac.

Cea de-a doua parte a prezentării a făcut referire la modul de comportament ce trebuie adoptat în timpul producerii unui incendiu și a unui cutremur, precum și utilizarea unui stingător.

În cadrul acestei activități, ce are la bază „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași au fost prezenți reprezentanți ai ISU Iași, alaturi de un echipaj SMURD, pr. Marius Burghelea, directorul Departamentului SSM/PSI-SU/GDPR, al Arhiepiscopiei Iașilor precum și angajații Centrului Eparhial, respectiv ai altor subunități aferente. 

Departamentul pentru securitate în muncă, situații de urgență și protecția datelor al Arhiepiscopiei Iașilor, își dorește ca prin intermediul acestor instructaje, cu caracter formativ și informativ să conștientizeze cât mai mult angajații despre modul în care pot inteveni în sprijinul semenilor aflați într-o situație de urgență.

Trebuie precizat faptul ca discuțiile au fost interactive, cei prezenți, manifestând un real interes de a dobândi cunoștințe noi în domeniul prevenirii situațiilor de urgență. (pr. Marius Burghelea)

Citește despre: