Popas de rugăciune în biserica monument a Sfântului Ierarh Nicolae din Piatra-Neamţ

21 Februarie 2020 11:08 Arhiepiscopia Iaşilor

Joi, 20 februarie 2020, Parohia „Sfântul Nicolae” din Piatra-Neamţ a adunat în rugăciune credincioşi şi slujitori pietreni, cu prilejul întrunirii Cercului pastoral misionar.

În biserica de la poalele Cozlei  s-a săvârşit ieri Sfânta Liturghie în sobor, sub protia părintelui Ciprian Adrian Timofte, coordonatorul Cercului pastoral misionar „Sfântul Voievod Neagoe Basarab” din Piatra-Neamţ.

După împărtăşirea cu Sfintele Taine, credincioşii şi preoţii au luat parte la expunerea părintelui Ştefan Apetroaei cu tema „Sufletul tău se va cere de la tine… Eşti pregătit?”. Părintele a subliniat importanţa cultivării şi întreţinerii unei vieţi duhovniceşti care să pondereze exagerările trupului şi punerea pe calea mântuirii a tuturor darurilor primite de la Dumnezeu, lucrate şi înmulţite pentru a răspunde chemării şi dragostei Tatălui ceresc. Întâlnirea a fost urmată de o agapă oferită de părintele paroh Ştefan Oprea în casa socială a parohiei.

Această întâlnire a fost precedată de cea din 10 ianuarie 2020 de la Parohia Sarata, a cărei temă a fost prezentată de părintele Ştefan Zaharia de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” - Gară. Următoarea împreună slujire a preoţilor din Cercului pastoral misionar „Sfântul Voievod Neagoe Basarab” Piatra-Neamţ va avea loc luni, 9 martie 2020, în Parohia „Sfântul Gheorghe” din municipiu. (Preot Dan Caia)

Ultimele din categorie