Preasfințitul Ieronim al Daciei Felix a conferențiat în Arad

Arhiepiscopia Aradului

Preasfințitul Ieronim al Daciei Felix a conferențiat în Arad

    • PS Ieronim la conferință la Arad
      Preasfințitul Ieronim / Foto: arhiepiscopiaaradului.ro

      Preasfințitul Ieronim / Foto: arhiepiscopiaaradului.ro

Sâmbătă, 16 septembrie, Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, a susținut conferința „Ierusalimul, istorie și tradiție sfântă” în municipiul Arad.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, acest eveniment a fost organizat de Consiliul Județean Arad și Arhiepiscopia Aradului în sala Filarmonicii din Arad. Conferința a fost moderată de părintele prof. univ. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad. Între cei prezenți s-au numărat și Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, precum și domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și domnul Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț Arad.

Seara a debutat cu prezentarea unui material al Asociației Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului, referitor la activitatea derulată în cadrul taberelor „Tinerețe în Ortodoxie”. După acest moment, domnul Iustin Cionca i-a premiat pe toți cei implicați în organizarea taberelor.

În cadrul conferinței, Preasfințitul Părinte Ieronim a făcut o amplă trecere în revistă a celor mai reprezentative date istorice și geografice cu privire la unul dintre cele mai vechi orașe din lume, Ierusalim. Ideea centrală care s-a desprins din prezentarea Preasfinției Sale a fost aceea că între Ierusalimul istoric sau pământesc și Ierusalimul ceresc există o legătură apropiată, în sensul că Biserica este „noul Ierusalim” întemeiat de Hristos. Prin activitatea și Jertfa Sa, petrecute istoric în Ierusalimul pământesc, dar actualizate continuu, în Biserică, în cadrul Sfintei Liturghii, Mântuitorul Iisus Hristos a făcut posibilă mântuirea oamenilor, înțeleasă, simbolic, și ca dobândire, prin credință, a Ierusalimului ceresc, adică a Împărăției lui Dumnezeu.

La final, interpreta de muzică populară și religioasă Paula Hriscu a susținut un program de pricesne.

Citește despre: