Preasfinţitul Ignatie: "Orice despărţire din lumea aceasta se poate converti în bucurie dacă avem inima deschisă înspre binecuvântarea lui Dumnezeu"

16 Mai 2018 22:16 Episcopia Huşilor
 

În după-amiaza zilei de miercuri, 16 mai, începând cu ora 17.00, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat Slujba Vecerniei unită cu Litia la biserica „Înălţarea Domnului" din municipiul Huşi, cu ocazia hramului sfântului lăcaş.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a remarcat aparenta contradicţie dintre starea de bucurie avută de Apostoli în momentul Înălţării Domnului, şi despărţirea de El, fapt ce ar fi trebuit să genereze întristare:

„Dacă noi avem sufletul deschis înspre a primi binecuvântarea lui Dumnezeu, dacă noi avem ochii aţintiţi spre Hristos, orice despărţire, de orice natură ar fi ea, şi orice lucru, toate le vom face cu foarte multă bucurie. Hristos trebuie să devină viaţa noastră. Să nu fie o doar o idee, să nu ne raportăm la El doar la modul exterior. (...) Este un paradox: când Dumnezeu devine nevăzut din punct de vedere fizic, El se face extrem de vizibil în inima noastră.”

Citește alte articole despre: Înălțarea Domnului, PS Ignatie, Huși

Ultimele din categorie