Preasfinţitul Ignatie: "Părintele Mina are un chip de lumină precum i-a fost şi viaţa"

9 Iunie 2018 08:37 Episcopia Huşilor

În seara zilei de vineri, 08 mai,  Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit, de la ora 18.30, o slujbă de pomenire pentru părintele arhimandrit Mina Dobzeu.

Numeroşi credincioşi, pentru care părintele Mina a fost de-a lungul timpului duhovnic şi îndrumător, au participat şi s-au rugat împreună pentru odihna sufletului celui care permanent avea un cuvânt de mângâiere şi de speranţă pentru ei.

Părintele Episcop Ignatie a adresat celor prezenţi un cuvânt în care a ilustrat chipul luminos al părintelui arhimandrit Mina:

„Fervent mărturisitor al lui Hristos în vremuri ostile, părintele Mina nu a murit, ci a adormit.(...) Viaţa părintelui Mina a fost precum îi este numele: călugăr înseamnă bătrân frumos, nu atât cu vârsta, ci cu înţelepciunea, cum îţi rostuieşti viaţa. Avea mereu un cuvânt pe buzele sale: „lumină”, care parcă făcea parte din fiinţa lui, era ceva constitutiv fiinţei sale. Şi când un om trăieşte frumos, şi moartea îi este la fel. Dacă noi trăim frumos, moartea nu mai poate fi o realitate care să ne înfricoşeze.  Părintele Mina are un chip de lumină precum i-a fost şi viaţa.”

Citește alte articole despre: priveghere, arhim. Mina Dobzeu, PS Ignatie, pomenire

Ultimele din categorie