Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul a sfințit pictura bisericii Parohiei Chișcăreni

6 Septembrie 2018 01:25 Arhiepiscopia Iaşilor

Duminică, 2 septembrie 2018, credincioșii Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Chișcăreni, Protopopiatul Săveni, au trăit alese momente de bucurie duhovnicească. În mijlocul comunității din această parohie a poposit Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, care înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba sfințirii picturii celei noi la biserica parohială.

Bucuria duhovnicească a continuat cu oficierea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de către Preasfințitul Părinte Calinic, care la momentul potrivit din cadrul slujbei, a hirotonit și un tânăr diacon. La final, ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, în care a pus în evidență dragostea și chemarea Bunului Dumnezeu, ce se adresează fiecărui om pentru a trăi în atmosfera Raiului încă de pe acest pământ. Analogia Nunții fiului de împărat exprimă marea demnitate la care suntem chemați și la care trebuie să răspundem prompt; darurile la această nuntă sunt faptele noastre cele bune închinate lui Dumnezeu.

Pentru strădania și râvna arătată față de Sfânta Biserică, preotul paroh Vasile Viorel Florea a primit distincția „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”, iar credincioșii cei mai jertfelnici au primit distincții de vrednicie. Parohul de la Chișcăreni a mulțumit Preasfințitului Calinic Botoșăneanul, mărturisind că biserica parohială a fost pictată în decursul a 10 luni, timp care a reprezentat momente de bucurie sufletească pentru toată comunitatea: „Biserica, o dată finalizată, este darul nostru, al tuturor, ce îl oferim Fiului de Împărat, Hristos Dumnezeul nostru. De aceea, ziua aceasta de bucurie s-a încheiat în sunetele buciumelor care au vestit și vor vesti în veci dorul nostru către Raiul cel frumos, Împărăția lui Dumnezeu”.

Ultimele din categorie