Premii pentru olimpicii la Olimpiada Naţională de Religie

10 Iunie 2019 18:56 Arhiepiscopia Iaşilor

Luni, 10 iunie , în sala „Justin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan din Iași, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor laureați la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă și la diverse competiții specifice școlilor teologice și vocaționale.

Elevii premiați provin din Seminariile și Liceele Teologie din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor dar și din școlile și liceele laice.

Cu acest prilej, părintele arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilier educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, a oferit premii, din partea IPS Părinte Teofan, tuturor elevilor care au câștigat fazele naționale ale Olimpiadei de Religie și pe cele ale olimpiadelor de specialitate.

La finalul festivității, părintele Hrisostom a subliniat importanța organizării unui astfel de moment:

„Aceste clipe de întâlnire, nu trebuie să fie doar simple bife în experiența noastră administrativă și educativă din fiecare an, ci momente în care să ne propunem, puțini fiind, să ne sesizăm mai cu putere unul pe celălalt în pomenirea rugăciunilor noastre de taină dar mai ales în cele ale bisericii, să ne sesizăm în nevoile și supărările noastre dar și în reușitele și binecuvântările pe care Dumnezeu ni le pune înainte cu atâta generozitate”.

Mitropolia Moldovei și Bucuvinei derulează și susține proiecte și activități dedicate copiilor și tinerilor, între aceste proiecte numărându-se Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă, Olimpiada Națională pentru Seminarii și Licee Teologice Ortodoxe și alte olimpiade și concursuri la care participă elevi seminariști din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.

Conform regulamentului specific de organizare şi desfăşurare, avizat de Ministerul Educației Naționale, Olimpiada de Religie - cultul ortodox pentru clasele V-XII, reprezintă un concurs de excelenţă care se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru disciplina religie.

În acest an, peste 600 de elevi din  învățământul  de  stat,  particular  și  confesional, au participat la etapa națională a Olimpiadei de Religie, desfășurată la Liceul Economic „Partenie Cosma” din Oradea în perioada 1-5 mai. După susținerea probei scrise din cadrul concursului, elevii au vizitat diferite obiective religioase şi culturale din Oradea și judeţul Bihor.

Ultimele din categorie