Președintele Americii a participat la „Marșul pentru viață” din Washington

26 Ianuarie 2020 10:38 Religia în lume

Donald Trump este primul președinte american care a participat la „Marșul pentru viață” din Washington, organizat an de an, în semn de protest față de legalizarea avortului din în anii '70.

Dacă în anii trecuți Donald Trump și-a arătat doar susținerea pentru Marșul pentru viață, iar la ediția anteriorată s-a adresat participanților prin intermediul unei transmisiuni video, anul acesta el a participat în persoană și a susținut o scurtă alocuțiune pe scena evenimentului, desfășurat vineri, 24 ianuarie 2020, la Washington, DC. „Este o mare onoare pentru mine să fiu primul preşedinte din istorie care participă la Marşul pentru viaţă!“, a declarat Donald Trump.

Preşedintele SUA a spus că „imaginea unui copil în pântece” surprinde „măreția Creației lui Dumnezeu”. „Când ținem în brațe un nou-născut, înțelegem iubirea nemăsurată pe care fiecare copil o aduce în familie”.

Marșul pentru viață este o mișcare globală de apărare a dreptului la viață începând de la concepție. A început în 1973, după ce Curtea Supremă SUA a legalizat în întreaga Americă avortul la cerere din orice motiv și în orice stadiu de sarcină.

Marşul pentru viaţă a început vineri, la ora 12:00, cu o rugăciune rostită de Episcopul Apostolos pe o scenă amenajată în parcul National Mall. De acolo s-a pornit pe bulevardul Constitution Avenue spre Curtea Supremă a SUA. Pe drum, la intersecţia dintre blv. Madison și 14th. Mitropolitul Tihon al Americii şi Canadei (OCA) a oficiat un ceremonial pentru victimele avortului.

Pe lângă participare la marş, Biserica Ortodoxă din America (OCA) a stabilit ziua de 19 ianuarie 2020 ca Duminica Sanctității Vieții, fiind marcată în toate parohiile prin ectenii și rugăciuni speciale.

Ultimele din categorie