Prestigiosul muzician Claude Delangle a fost hirotonit preot la parohia francofonă Louveciennes

21 Septembrie 2021 12:24 Ortodoxia în lume

Claude Delangle, cel mai căutat profesor de saxofon din lume, a fost hirotonit preot duminică, pe seama parohiei ortodoxe francofone Sf. Gherman și Sf. Clodoald din Louveciennes a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Părintele Claude Delangle, profesor de conservator și unul dintre cei mai buni instrumentiști (saxofon) pe instrumentul său în lume, a răspuns «Da» chemării la preoție petrecute în Mitropolia noastră în această duminică. Axios”, a scris pe Facebook Părintele Răzvan Ionescu de la parohia românească Sf. Parascheva – Sf. Genoveva Paris.

Muzicianul, convertit la Ortodoxie împreună cu soția, Odile, în 1984, slujea deja din 2005 ca diacon, iar din 2017 ca arhidiacon, la Parohia Louveciennes din Franța, păstorită de Protoiereul Marc-Antoine Costa de Beauregard.

Părintele Claude Delangle este considerat unul dintre cei mai mari saxofoniști contemporani și cel mai bun profesor de saxofon din lume. A evoluat ca solist cu prestigioase orchestre, cum ar fi cele ale Radio BBC Londra, Radio France, Radio Finlanda, WDR Köln, Filarmonica din Berlin, Kioi Tokyo.

A obținut mai multe premii ale Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris și a fost numit profesor la această instituție în 1988, unde a creat cea mai prestigioasă școală de saxofon din lume.

Elevi din toată lumea își doresc să studieze cu el, deoarece oferă o paletă largă de activități interdisciplinare și posibilitatea de a lucra alături de importanți compozitori contemporani. Claude Delangle este adesea solicitat să țină cursuri de interpretare pe toate continentele.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie