Prietenii noștri, massaii din satul Ipwasi
Astăzi am dori să vă prezentăm un alt trib de massai ortodocși foarte apropiați nouă – massaii de la Ipwasi. Săptămâna aceasta, una dintre vizitele noastre a fost în această parohie. Oameni simpli, plini de dragoste, pentru care timpul are o altă însemnătate, cu case din pământ și cu copiii în spate, purtați în kanga lor colorată, massaii de la Ipwasi trăiesc foarte greu, dar cu foarte multă bucurie.
V-am mai scris despre prietenii noștri massai din satul Mapogoro. Astăzi am dori să vă prezentăm un alt trib de massai ortodocși foarte apropiați nouă – massaii de la Ipwasi. Săptămâna aceasta, una dintre vizitele noastre a fost în această parohie. Oameni simpli, plini de dragoste, pentru care timpul are o altă însemnătate, cu case din pământ și cu copiii în spate, purtați în kanga lor colorată, massaii de la Ipwasi trăiesc foarte greu, dar cu foarte multă bucurie.
Ai putea spune că veșnicia s-a născut în mijlocul massailor. Deși le este foarte greu – zona în care trăiesc fiind foarte sărăcăcioasă și doar puțini având vite – nu îi vezi apăsați de grijă. Femeile, cu salbele lor de mărgele în jurul gâtului, sunt foarte frumoase. Se mărită de tinere și aleg să-și nască toți copiii.
Ne-am dorit mult să le ducem câteva daruri, știind cât de greu trăiesc. Pentru că am primit o donație, am dus de sufletul robului lui Dumnezeu, Gheorghe, câte un pachet cu alimente fiecărei familii: orez, ulei, sare, zahăr, dar și câte o icoană care să fie de alinare și pază în micile lor căsuțe de lut.
Timpul s-a oprit în loc la Ipwasi. Și nimeni nu se plânge de nimic.
Tinerii studenți africani colindă pe Părintele Mitropolit Teofan
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro