„Prima mea vacanță” – tabără socială pe litoralul românesc

28 Iulie 2022 20:24 Social

Asociația Studenților și Absolvenților de Teologie Ortodoxă Asistență Socială organizează prima ediție a taberei sociale „Prima mea vacanță”, prin care dorește să le ofere o vacanță unor copii proveniți din familii defavorizate, cu posibilități reduse.

Acest demers social-filantropic este organizat din dorința membrilor de a fi alături de copiii cu rezultate bune la școală, dar care nu au posibilitatea de a merge într-o vacanță. Beneficiarii proiectului nu au fost până acum niciodată într-o tabără, și nici la mare. Pentru ei plaja, marea, parcul de distracții „Aqua Park” de pe litoral, sunt doar vise pe care nu îndrăznesc să le povestească.

„Tabăra socio-educativă „Prima mea vacanță” este un proiect cu activitate social-filantropică menit să contribuie la bunăstarea copiilor cu posibilități financiare reduse, oferindu-le șansa de a experimenta activităţi noi într-un cadru organizat, de a se responsabiliza, dar mai ales de a se distra şi a-şi face prieteni noi. De asemenea, este un bun prilej pentru dezvoltarea independenței, creșterea încrederii în sine, întărirea abilităților sociale, exersarea abilităților de lider și pentru deschiderea de noi orizonturi și perspective, toate cu scopul de a le crea amintiri plăcute și de a facilita integrarea socială. În această tabără socială, ne propunem să trimitem la mare un număr de 10 copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, proveniți din familii cu probleme sociale majore, aflate în risc de marginalizare socială. Printre beneficiarii se numără și copiii familiei Vieriu, caz pe care asociația îl are în monitorizare. Vă invităm să ne fiți alături și să vă manifestați dragostea pentru aproapele printr-un act de generozitate, susținând campania noastră”, ne-a împărtășit asistentul social Ionela Brînză-Abunei, președinte ASATOAS.

„Anul trecut, în cadrul unei campanii sociale, am mers într-o tabără la mare cu 103 copii. Erau cu toții la prima întâlnire cu marea, și cât de mare le-a fost bucuria. Nu credeam că un copil poate plânge de fericire doar când vede ceva, însă m-am înșelat. Când au pășit pentru prima dată pe plajă, când au văzut frumusețea răsăritului pe litoral, lacrimile copiilor străluceau pe chipurile lor de la razele soarelui. Plângeau de bucurie când au văzut marea, plângeau pentru că ceea ce era doar un vis, acum devenise realitate și asta datorită oamenilor care, din puținul lor, au contribuit la bucuria acestor copii! Fericirea acelor copii și lacrimile de pe chipul lor nu erau altceva decât rugăciuni pentru toți cei care au susținut acea campanie și, cu siguranță, așa va fi și de această dată. Haideți să aducem speranță în inimile atât de mari ale celor mici, dar atât de lipsite de nădejde, de bucurie”, a declarat pr. Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei „Prima mea vacanță”.

Persoanele care doresc să susțină acest demers social și să contribuie la bucuria copiilor care vor beneficia de acest proiect, o pot face trimițând ajutorul în contul asociației, cu mențiunea Prima mea vacanță.

Cont în RON, deschis la Banca UniCredit Bank – RO93 BACX 0000 0019 8981 6000

Titular: Asociația Studenților și Absolvenților de TOAS

Pentru mai multe detalii despre acest proiect – 0756.277.365, pr. Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei „Prima mea vacanță”

Ultimele din categorie