Primele cluburi „Credo Impact”, inaugurate în Episcopia Hușilor

21 Ianuarie 2020 17:20 Constantin Ciofu Episcopia Huşilor

În Parohia Hârsova, Protopopiatul Vaslui, judeţul Vaslui, a fost inaugurat sâmbătă, 18 ianuarie 2020, primul dintre cele 12 cluburi „Credo Impact”.

Clubul de la Hârsova este intitulat „Imbatabilii” și este format din 18 copii, elevi ai școlilor din satele componente ale parohiei. Liderii voluntarilor sunt părintele Ionel Stoian și preoteasa Daniela Stoian. Membrii clubului vor participa săptămânal la activitățile acestui centru de tineret și vor învăța, prin servicii aduse comunității, să înmulțească faptele bune, să studieze Sfânta Scriptură mai mult, să facă proiecte din care să culeagă informații folositoare pentru formarea lor intelectuală, culturală și spirituală.

Duminică, 19 ianuarie, a fost inaugurat al doilea club „Credo Impact”, în incinta bisericii cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfânta Ecaterina” din Bârlad. La acest club, care se numește „Dinamys”, vor lua parte 20 de elevi de la mai multe școli din oraş. Ei vor fi coordonați de părintele Petru Giușcă și de profesoara Lăcrămioara Costin. Cele două sesiuni inaugurale s-au desfăşurat în prezenţa lui Marian Dumitru Rugină, consilier eparhial în cadrul Sectorului activități cu tineretul al Eparhiei Hușilor.

În Episcopia Hușilor, vor fi deschise 12 cluburi în parohiile din mediul rural şi urban. Potrivit site-ului Episcopiei Huşilor, cluburile „Impact” și „Credo Impact” se bazează pe modelul educației non-formale „service learning”, învățare prin servicii aduse comunității sau pedagogia pusă în slujba aproapelui, prin fapte concrete, prin acțiuni vizibile, printr-o solidaritate orizontală, bazată pe creșterea împreună în virtute, educație, ortopraxie. Acest proiect a fost inițiat de Episcopia Hușilor, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, și de Fundația „Noi Orizonturi”.

Citește alte articole despre: copii, tineri, impact, proiect, Episcopie, parohie, rural, urban credinta

De la același autor

Ultimele din categorie