Pro Vita Iași organizează un nou pelerinaj pentru refugiații ucraineni

20 Mai 2022 14:08 Arhiepiscopia Iaşilor

Departamentul Pro Vita Iași din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară proiectul dedicat refugiaților din Ucraina, „Copilărie oriunde”, în cadrul căruia organizează o serie de activități pentru mame și copii: ateliere de creație, excursii, pelerinaje.

În 28 aprilie, 50 de refugiați au participat la primul pelerinaj în Ținutul Neamț, vizitând Biserica „Sfântul Haralambie” din Târgu Neamț, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Neamț, dar și Zimbrăria „Dragoș Vodă”. În urma acestei experiențe, peste 200 de ucraineni și-au manifestat dorința de a participa la o astfel de excursie.

Astfel, pe 24 mai, Pro Vita Iași organizează un nou pelerinaj pentru 50 de refugiați, având următorul traseu:  Parohia „Sfântul Haralambie” din Târgu Neamț, Zimbrăria „Dragoș Vodă”, Mănăstirea Neamț, Tabăra Nemțișor.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Parohia „Sfântul Haralambie” din Iași, Parohia „Înălțarea Domnului” din comuna Coarnele Caprei, cu sprijinul Parohiei Ledbury din Marea Britanie. Traducerea este asigurată de voluntarii de la Asociația „Iași pentru Viață”, Asociația „Voie Bună” și Parohia „Izvorul Tămăduirii.

Ultimele din categorie