Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul, la Piatra Neamț

Arhiepiscopia Iaşilor

Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul, la Piatra Neamț

    • Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul, la Piatra Neamț
      Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul, la Piatra Neamț

      Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul, la Piatra Neamț

Protopopiatul Piatra Neamţ, în colaborare cu Parohia „Sfântul Ioan Domnesc” - Catedrală și în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamț, organizează în ziua de sâmbătă, 23 iunie 2018, evenimentul „Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul și Procesiunea cu Sfintele Moaşte cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorul oraşului nostru”. 

Evenimentul, la care vor participa cinci ierarhi - IPS Părinte Mitropolit Teofan, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și IPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Albei-Iulia - împreună cu preoții și credincioșii din tot județul, se va desfășura începând cu ora 18:15 pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de  Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul.

Procesiunea cu sfintele moaște, la care vor participa ierarhii, preoții și credincioșii, se va desfăşura începând cu ora 20:15, pe următorul traseu: Biserica „Sfântul Ioan Domnesc” - Teatrul Tineretului - Casa de Cultură - Muzeul de Istorie - Hotel Ceahlău - Consiliul Județean Neamț - Biserica „Sfântul Ioan Domnesc”. Revenirea pe platou va fi la ora 21:00.

De asemenea, duminică, 24 iunie 2018, între orele 9:00 - 13:00, va avea loc Sfânta Liturghie la care participă un delegat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pe platoul de la Biserica „Sfântul Ioan Domnesc”.

În Sfântul Gheorghe Pelerinul „oamenii au recunoscut o culme a evlaviei creștine, un sfânt, un cuvios prin care lucrează și vorbește Însuși Dumnezeu, de aceea mulți s-au apropiat de el ca de un părinte care înțelege durerile altora și le poate mângâia; s-au apropiat de el ca de un mare rugător ce duce prin rugăciune stăruitoare suferințele și strâmtorările lumii la tronul milostivirii divine, de unde se revarsă apoi milă și îndurare” - Ieromonah Vasile Nica. (Protopopiatul Piatra Neamț)

Citește despre: