Programul de burse „Evgenios Voulgaris” pentru studii avansate în viața duhovnicească ortodoxă și teologie 2020-2021

28 Februarie 2020 16:16 Educaţie

Institutul „Sfântul Maxim Grecul”, cu sprijinul Mănăstirii Vatoped, introduce Bursele „Evgenios Voulgaris”. Programul își propune să promoveze studiul sistematic al vieții și teologiei ortodoxe, la cel mai înalt nivel, prin tradiția liturgică și spirituală, dar și prin experiența vieții în Hristos.

Bursele „Evgenios Voulgaris” sunt adresate teologilor ortodocși, cu vârsta până în 37 de ani, doctori sau doctoranzi. Durata studiilor este de 1 an (1 octombrie - 30 septembrie), iar limba de predare este greaca modernă, notează pemptousia.com. Activitatea se va desfășura la Sfânta Mănăstire Vatoped, iar studenții vor interacționa atât cu obștea monahală, cât și cu lectorii în teologie.

Cei care doresc să aplice pentru acest program de burse trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • să aibă cunoștințe bune de greacă veche, greacă modernă și engleză;
  • să aibă un nivel ridicat de cunoștințe teologice și acreditări academice excepționale;
  • să aibă competențe în Microsoft Office și Internet.

Bursierii vor putea participa la întâlnirile organizate de Mănăstirea Vatoped, evenimente ce vor avea ca invitați profesori universitari, ierarhi, stareți și părinți duhovnici. Studenții trebuie să locuiască în mănăstire timp de șase luni (octombrie-noiembrie, februarie-martie, mai-iunie), iar timpul rămas va fi dedicat pentru redactarea disertației finale. Totodată, bursierii vor beneficia de studii intensive de greacă modernă și greacă veche.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați The „Evyenios Voulgaris” Scholarship Programme for Advanced Studies in Orthodox Spiritual Life and Theology 2020-2021.

Evyenios Voulgaris (1716-1806) a ocupat funcția de director al Școlii Athoniada, care a fost înființată de Sfânta Mănăstire Vatoped. În acele vremuri, acesta a fost cel mai renumit și mai important teolog, filosof, polimat, poet, părinte și păstor al Bisericii, devenind un învățător influent pentru întreaga Ortodoxie.

Ultimele din categorie