Proiect social al ASCOR Iaşi: casă construită în vreme de pandemie

10 Noiembrie 2020 13:12 Lucian Apopei Social

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) - filiala Iaşi aniversează anul acesta 30 de ani de la înfiinţare şi, totodată, a treia casă construită pentru familii cu situaţii materiale extrem de dificile. În spatele unor campanii umanitare şi proiecte sociale desfăşurate de ASCOR Iaşi se găsesc persoane şi poveşti de viaţă uimitoare.

Invitat recent la emisiunea „Ferestre către suflet”, realizată de TeleM în colaborare cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Andrei Mocanu, coordonatorul Departamentului Asistenţă Socială al ASCOR Iaşi, care gestionează campania „Împreună ridicăm o casă” , ne-a declarat că recent s-a sfinţit cea de-a doua casă, în satul Pleșani, județul Botoșani, şi este aproape să o finalizeze pe cea de-a treia, în satul Vlădeni, judeţul Iaşi.

"N-am să uit niciodată faptul că piatra de temelie la cea de-a doua casă a fost pusă pe data de 13 martie, iar pe 16 a fost declarată starea de urgenţă în România. Deci această casă este construită în pandemie. Acest fapt ne-a încurajat şi mai mult. Ne-am zis că oamenii ăştia privesc neajutoraţi la zidurile acestei case şi nu-i putem lăsa! Nu-i putem dezamăgi. Este visul lor! Haideţi să le oferim şansa pe care le-am promis-o, şansa la o viaţă mai bună! Iar Dumnezeu a lucrat din nou prin oameni şi am reuşit să facem şi această a doua casă", ne-a spus Andrei Mocanu.

ASCOR Iaşi a organizat primul concert online în pandemie din România

Pentru a strânge sumele necesare construirii celor trei case, ASCOR Iaşi a organizat mai multe colecte, îndeosebi prin site-ul impreunaridicamcase.ro şi prin pagina de facebook ASCOR Iaşi, dar şi o serie de evenimente: "Am făcut şi două concerte în pandemie: primul concert online din România, cu prezenţa scenică a artiştilor la Ateneul Tătăraşi, difuzat pe doxologia.ro, pe pagina ASCOR Iaşi, o activitate la 30 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români - filiala Iaşi, cu peste 100.000 de mii de oameni care s-au uitat la acel concert online. După care, am făcut şi un concert în aer liber, la Agora, primul concert în aer liber din Iaşi. Chiar am avut curaj să organizăm aceste evenimente", ne-a mai declarat Andrei Mocanu.

Detalii despre cea de-a doua casă construită de ASCOR Iaşi pot fi regăsite aici.

Cei care vor să-i încurajeze pe tinerii de la ASCOR Iaşi şi să-i sprijine în activitatea filantropică desfăşurată o pot face accesând site-ul impreunaridicamcase.ro, sau efectuând donaţii în contul RO61 BRDE 240SV 9523 5282 400 -  subcont ASCOR Iași (BRD - sucursala Iași), cu mențiunea „Donație pentru construcția casei”. Coordonatorul proiectului este ANDREI COSTEL MOCANU, telefon 0756 277 365.

Vă invităm să vizionați și: (Video) ASCOR Iaşi construieşte a treia locuinţă în cadrul proiectului „Împreună ridicăm o casă”

De la același autor

Ultimele din categorie