Proiectul catehetic „Cuvântul lui Hristos să locuiască întru voi cu bogăție” în Protopopiatul Târgu Neamț

14 Iunie 2019 12:41 Arhiepiscopia Iaşilor

Biroul de cateheză al Arhiepiscopiei Iașilor a desfășurat în luna iunie 2019 o serie de 9 cateheze demonstrative din cele zece prevăzute în programa catehetică, acestea având loc în parohiile din Protopopiatul Târgu Neamț.  

Asumarea temelor propuse s-a făcut prin participarea preoților la trainingul organizat la Centrul „Ierusalim-Hozeva” de la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamț iar catehezele au fost desfășurate în următoarele parohii: „Sfinții Voievozi” Târgu Neamț, Brusturi, Sârbi, „Sfântul Ioan” Vânători, Văratec, „Sfântul Nicolae” Ghindăoani, „Adormirea Maicii Domnului” Grumăzești, Păstrăveni și Războieni. La dezbaterea temelor au participat credincioșii parohiei care au răspuns cu interes la teme precum „Sfânta Scriptură - școală a familiei”, „Sfânta Scriptură ca rugăciune” sau „Locul și rolul Sfintei Scripturi în casa creștinului”. Dintre cei prezenți la dezbateri au fost părintele Nicolae Axentioi, protopop de Târgu Neamț, părintele Gheorghe-Marian Filip, misionar protopopesc, pr. Gheorghe Trofin, responsabil cateheză, dar și preoţii şi profesorii de religie arondaţi cercului pastoral.

S-a constatat necesitatea prezenței Sfintei Scripturi în viața noastră și implicarea credincioșilor în lecturarea ei, în a o avea în rugăciunile noastre și în a o păstra cu sfințenie la locul cel mai cuviincios din casa noastră. Participanții au constatat că întâlnirile catehetice sunt necesare și foarte importante, deoarece credincioșii au multe întrebări iar în cadrul predicilor nu primesc mereu un răspuns. Întâlnirile catehetice le dau curajul duhovnicesc de a pune întrebări și de a afla răspunsurile mult așteptate pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și de mântuirea lor. (pr. Trofin Gheorghe, responsabil cateheză Protopopiatul Tg. Neamț)

Ultimele din categorie