Proiectul „Copilăria la sat” - jocuri și distracție pentru copiii din satul Arama

9 Aprilie 2019 15:59 Arhiepiscopia Iaşilor

Duminica trecută, 7 aprilie 2019, voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” au poposit la Parohia „Sfântul Nicolae” din satul Arama, comuna Coarnele Caprei, județul Iași, unde a avut loc a doua ediție a proiectului „Copilăria la sat ” inițiat și coordonat de membrii comisiei misionare CSN.

Având experiența primei ediții, copiii satului au venit în întâmpinarea voluntarilor, pentru a le ura un călduros „Bine ați venit!”. Rugându-se și împărtășindu-se cu Sfintele Taine, tinerii și oaspeții au pus început bun zilei prin participarea la Sfânta Liturghie oficiată de părintele Iulian Apopei, parohul comunității, urmând ca la finalul slujbei să asculte cu luare-aminte cuvântul de învățătură rostit de tânărul teolog Cristian Butnărașu, de la Colegiul „Sfântul Nicolae”. Imediat după predică, participanții au luat parte la o agapă frățească pentru a dobândi puteri noi necesare activităților. În contiunuare, prietenii noștri, voluntarii Asociației JoyCamps Romania, au preluat programul desfășurând cu și pentru copii o serie de jocuri interactive, povestiri, dansuri, cântece și altele cu scopul de a realiza o comuniune și o comunitate durabilă în rândul celor prezenți. Aceste activități au avut menirea de a închega relațiile între tinerii unei parohii, deschizându-le noi orizonturi și punându-le creativitatea în valoare. După lungi sesiuni interactive, storși de energie, tinerii s-au așezat la câteva povești în jurul unui măreț foc de tabără, preparând și degustând bezele coapte. Ajunși la finalul programului, copiii au primit fructe, dulciuri și iconițe cu Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul parohiei.

Totul s-a încheiat în spirit de veselie și cu o imensă îmbrățișare de grup, copiii cerându-le voluntarilor să promită că se vor întoarce și la a treia ediție. Rugăm pe Maica Domnului să ne învrednicească să aducem iarăși pe buzele acestor copiii zâmbetele și trăirile simțite astăzi de noi, de toți.  (Ștefan Apopei – comisia misionară Colegiul „Sfântul Nicolae” Iași)

Ultimele din categorie