Proiectul misionar-filantropic „Școala luminii”, în parohiile Chișcăreni și Sat Nou

1 August 2018 01:14 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 25 - 29 iulie 2018, în cadrul parohiilor „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Chișcăreni și „Sfântul Apostol Andrei” - Sat Nou, județul Botoșani, s-a desfășurat, la inițiativa preotului Vasile-Viorel Florea, un atelier de fapte bune ce a avut drept scop încurajarea și stimularea elevilor cu rezultate bune la învățătură, cât și ajutorarea familiilor binecuvântate de Dumnezeu cu mulți prunci.

Astfel, într-o primă etapă a proiectului, au fost ajutate 12 familii, dar și altele de care părintele paroh Vasile-Viorel Florea știa că au nevoie de ajutor. Darurile au fost primite cu bucurie și au constat în mașini de spălat, paturi, haine, biciclete, jucării, rechizite și alte lucruri utile pentru copii și familie.

În următoarea etapă au fost puși în lumina bucuriei elevii care în anul școlar 2017-2018 s-au distins prin rezultate bune la învățătură. Astfel parohia a apreciat efortul lor de a înmulți talanții primiți de la Dumnezeu, și, drept urmare, duminică 29 iulie, i-a pemiat. Înainte de premiere, copiii, împreună cu părinți,  s-au rugat la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Sfintele Taine. La finalul slujbei, drept răsplată pentru efortul lor depus de-a lungul anului școlar precedent, preotul paroh a oferit fiecărui copil un trofeu și o diplomă de excelență. Bucuria copiilor și părinților a fost întregită când preotul a anunțat că oferă acestor elevi un pelerinaj cadou la mănăstirile din nordul Bucovinei, dar și burse semestriale pentru cei mai râvnitori.

„Proiectul misionar «Școala luminii» este un dar al lui Dumnezeu pentru noi; copiii sunt sufletul Bisericii. Suntem fericiți când facem copiii și oamenii fericiți și suntem încredințați că lumina bucuriei lor este cheia Raiului nostru”, a mărturisit părintele Vasile-Viorel Florea.

Ultimele din categorie