Proiectul misionar-pastoral „Atleţii bucuriei”, în parohiile Chişcăreni şi Sat Nou
Tinerii credincioşi ai parohiilor „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Chişcăreni şi „Sfântul Apostol Andrei” - Sat Nou, Protopopiatul Săveni, au trăit alese clipe de bucurie duhovnicească alături de preotul lor paroh Vasile Viorel Florea, care le-a transmis ideea că dragostea, faptele bune şi bucuria nu au vacanţă.
Tinerii parohiilor „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” -Chişcăreni şi „Sfântul Apostol Andrei” - Sat Nou au fost uniţi într-un proiect care a avut ca ca scop principal unitatea în credinţă şi fapte bune.
Prima etapă a proiectului s-a intitulat „Cupa tenismenului”, iar la acest concurs tinerii au jucat tenis de masă, cei mai buni primind premii constând în trofee şi bani.
A II-a etapă a proiectului, numită „Cupa fotbalistului”, a pus în valoare abilităţile tinerilor care s-au întrecut în a-şi prezenta talentul fotbalistic, iar la sfârşit au fost răsplătiţi în premii consistente. A III-a etapă s-a intitulat sugestiv „Cupa atletului creştin”, iar la acest concurs tinerii s-au întrecut pe o distanţă de 1000 de metri.
Bucuria preotului a fost aceea că toţi tinerii parohiei au participat la acest concurs, iar cei mai buni au primit premii. În ultima etapă a proiectului, tinerii s-au întrecut într-un joc de concentrare ce s-a numit „Cupa Darts”. Ca şi la precedentele concursuri, adolescenţii au participat într-un număr semnificativ, oferind clipe de amuzament şi bucurie tuturor; cei mai abili au fost premiaţi cu trofee şi bani.
„Proiectul misionar-pastoral «Atleţii bucuriei» a fost o binecuvântare pentru toată lumea, iar ca încredinţare a acestui fapt au fost cele două curcubeie apărute concomitent în timpul desfăşurării unuia dintre concursuri. Bucuria a unit pe toţi într-un singur gând, deoarece înainte de începerea proiectului s-a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la care au participat tinerii împreună cu credincioşii comunităţii. Proiectul «Atleţii bucuriei» continuă în zilele următoare cu un atelier de pictură intitulat «Rugăciunea mâinilor», în care tinerii comunităţii, îndrumaţi de un pictor bisericesc, vor învăţa tainele picturii icoanelor. Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea de a face şi de a duce la bun sfârşit acest proiect misionar, deoarece noi suntem conştienţi că rugăciunea mâinilor este fapta bună. Să dăruieşti este cel mai frumos cadou pe care îl primeşti, iar dacă Dumnezeu va fi pe primul loc în viaţa noastră, celelalte vor fi la locul lor. În această acţiune am învăţat să fim mai buni, mai empatici, mai uniţi şi legaţi de gândul că omul poate trăi în atmosfera raiului încă de aici, de pe pământ; omul este unica fiinţă de pe pământ cu rădăcini în cer”, a declarat pr. paroh Vasile Viorel Florea.