Proiectul național „Din suflet de creștin” a ajuns la cea de-a XII-a ediție

Social

Proiectul național „Din suflet de creștin” a ajuns la cea de-a XII-a ediție

    • Proiectul național „Din suflet de creștin” a ajuns la cea de-a XII-a ediție
      foto arhivă

      foto arhivă

În data de 31 mai 2023, Casa de Cultură a Studenților din Iași va fi gazda celei de-a XII-a ediții a Concursului Național de Muzică Religioasă și Patriotică „Din suflet de creștin”, competiție organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.      

Activitatea, organizată de Școala Gimnazială „Ion Ghica” din Iași, al cărei coordonator este prof. Mariana Cozma, directorul școlii, are drept scop valorificarea capacităţilor cultural-artistice ale elevilor, în vederea trăirii spirituale în valorile ortodoxiei creştine, apropierea de Dumnezeu, mărturisirea identității naționale, precum și dezvoltarea sentimentului de patriotism și respect față de valorile naționale ale neamului românesc. 

În acest context, sunt așteptați copii, tineri, profesori și părinți din toate județele țării noastre. Pe rampa de lansare a tinerelor talente   se vor afla elevi din Palate şi Cluburi ale Copiilor, din diferite școli, precum și copii care fac parte din corurile anumitor parohii. 

În cadrul competiției vor exista mai multe categorii de vârstă, acestea fiind împărțite în două secțiuni: soliști și formaţii (coruri, grupuri vocale), interpretând un cântec religios sau unul patriotic, pe o singură voce sau mai multe voci, la alegere. 

Juriul de specialitate va ține cont de următoarele aspecte: tehnica interpretării (acuratețe intonațională, precizie ritmică, respectarea nuanțelor și mișcărilor din partitură), expresivitatea interpretării (relația text-muzică și transmiterea mesajului piesei, omogenitatea grupului, relația cor-dirijor, implicarea afectivă), ținuta artistică (autentică-portului popular național românesc) și calitatea repertoriului ales (diversitate stilistică și de scriitură: monodică, armonico-polifonică, gradul de dificultate).

Se vor acorda premii și trofee, câte două pentru fiecare categorie de vârstă. Organizatorii vă așteaptă cu drag la acest eveniment cultural.

Citește despre: